Hjemmelavet fish 'n' chips - den engelske klassiker

Antal personer: 2 

Print opskriften

Fremgangsmåde

Tartarsauce: 
1. Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Sæt på køl, indtil brug. 

Pommes frites: 
1. Rengør kartoflerne og skær dem i grove fritter. Du bestemmer selv om du vil beholde skrællen på eller ej. Herefter lægges de i koldt vandt, som skiftes ud et par gange i løbet af 1 time. Dette gør man for at trække noget af stivelsen ud af dem. 
2. Tør kartoflerne grundigt, så de er så tørre som muligt. Læg dem herefter i køleskabet i 30 min. 
3. 1 liter olie varmes op til ca. 140-150 grader. Herefter lægges dine kartofler ned i den varme olie. Det er vigtigt, at man ikke overlæsser gryden. Så hvis du laver mange, så lav dem over flere omgange. Kartoflerne skal stege i ca. 5 minutter, indtil de bliver møre, men de skal ikke begynde at tage farve. 
4. Når de er færdige, så tages de op og lægges på fedtsugende papir (køkkenrulle). 
5. Lige inden servering, så kommes de i olie, som er ca. 190 grader. Nu skal de stege indtil, at de bliver gyldne. 
6. Tag dem op og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Drys med salt. Server sammen med din fisk. 

Fisk: 
1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål, undtagen øllen. 
2. I en dyb tallerken blandes ca. 1 dl. hvedemel med lidt salt og peber. 
3. Vend din fisk i melblandingen, så den dækker hele fisken. 
4. Varm olien op til 190 grader ca. 
5. Bland øl i din dej. Hvis den er lidt for tyk, så tilsætter du lidt mere øl. Den skal have konsistens som yoghurt. 
6. Dyp din fisk i dejen og læg fisken direkte over i den varme olie. 
7. Steg fisken indtil den er gylden på begge sider. 
8. Tag den op og lad den afdryppe på fedtsugende papir. 
9. Server sammen med dine varme pommes frites og tartarsauce. 

Hjemmelavet fish 'n' chips - den engelske klassiker

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort