Hvidløgsbrød som pizza

Antal: 2 store hvidløgsbrød 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Hvidløgssmør røres sammen. Hak hvidløg og persille fint. Rør det sammen med smør og salt. 
6. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
7. Når dejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele, og form dem med fingrene, så du får lidt tykke kanter. Brug masser af durummel. 
8. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
9. Smør med hvidløgssmør og fordel frisk mozzarella på 
hele bunden. 
10. Tag din bageplade ud, som er blevet rygendes varm i ovnen. Løft herefter din pizza på bagepapiret hen på bagepladen og sæt den herefter ind i ovnen. Bag den i cirka 8-10 min. Hold øje med den. Det er ikke sikkert, at din ovn bager ved samme styrke som vores. Du er ikke i tvivl, når den er færdig.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort