Kanelgifler

Antal: ca. 24 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
2. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel, til at dejen er smidig og ikke klistrer til kanterne.
3. Rul dejen ud i et langt rektangel på cirka 20x70 cm.
4. Bland sukker, brun farin og kanel sammen. Smør blødt smør på dejen og drys med sukkerblandingen. Fordel det jævnt. 
5. Rul nu 3 cm dej hen over, og rul igen og igen. Se evt. nedenstående billeder.
6. Brug en skarp kniv til at skære giflerne. De skal være cirka 3 cm tykke.
7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 50 minutter.
8. Derefter pensles de med sammenpisket æg, og bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 10 minutter.

{{ count }} kommentarer

  • Hej N
    Vi har lige ændret opskriften, så smørret smøres på først og derefter sukkerblanding. Det burde hjælpe på det :-)
    Tak for din henvendelse!

    Mummum
  • Hej piger.
    Tak for lækre opkrifter. Jeg har lavet disse kanelgifler, men fyldet flyder desværre ud. Nogle råd til hvordan man kan undgå dette?

    N

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort