Koldthævede valnøddeboller - de lækreste morgenboller



Antal: 12 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Rør gær ud i fingervarmt vand. 
2. Tilsæt sukker, hvedemel og rugmel. Rør det sammen. 
3. Tilsæt salt og valnødder. Ælt dejen godt sammen. 
4. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet natten over eller 8-9 timer. 
5. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. 
6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. 
7. Del dejen i ca. 12 stykker. Det gøres nemt med en dejdeler. 
8. Placer på en bageplade med bagepapir. 
9. Bag bollerne i ca. 10-13 min. De lyder hule, når de er færdige. 

 

2 kommentarer

  • Hej Camilla

    Ja, det er fordi dejen er koldthævet, så den skal hæve natten over. Derfor er 5 g. nok :)

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Er det rigtigt, at der ikke skal mere end 5g gær i til 12 boller?

    Camilla

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort