Luksus banankage med chokoladeganache

Antal: 1 stk. (springform Ø26 cm)

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Start med at lave din chokoladeganache, så den kan komme på køl. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld herefter fløde udover chokoladen og lad det smelte sammen. Først vil blandingen være lidt grynet, men jo mere du blander det sammen, jo mere vil det blive til en ensartet masse. Når du har en ensartet chokoladeblanding, så sættes den på køl i et par timer.
2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt herefter smagsneutral olie, bagepulver, natron og mælk. Pisk det sammen.
3. Mos 3 bananer og tilsæt dem.
4. Til sidst røres hvedemel i. Vend det hele godt sammen, så du har en ensartet dej.
5. Smør en springform med lidt smør eller olie (gør det nemmere at få kagen ud, når den er bagt).
6. Hæld dejen over i formen.
7. Bag kagen i cirka 50-55 min.
8. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind eller grillspyd ned i kagen. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
9. Lad kagen køle ned.
10. Del kagen i to.
11. Smør med din chokoladeganache på første lag. Sæt toppen af kagen på og smør med chokoladeganache på toppen også. Du kan evt. også smøre ganache på siderne. Pynt evt. med lidt hakkede nødder eller hakket chokolade.
12. Opbevares på køl efterfølgende.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort