Marengslagkage med mascarponecreme og bærkompot

Antal personer: 6

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Marengsbundene laves ved at æggehvider og sukker piskes stift. Herefter tilsættes salt. Det skal være så tykt at skålen kan vendes på hovedet uden at marengs falder ud.
2. Herefter gøres to bageplader med bagepapir klar. "Dejen" fordeles ud på de to bageplader (lige meget på hver). Herefter formes marengsen som to lige store bunde. De må gerne have lidt højde.
3. Herefter bages de ved 145 grader i 1 time. Når de er bagt, så slukkes ovnen og må ikke åbnes, før at ovnen er kølet helt ned.
4. Bærkompot laves ved at de blandede bær, sukker, citronsaft og vand hældes i en lille gryde. Herefter gives det et lille opkog og bærene moses sammen. Bærkompotten sættes til afkøling.
5. Mascarponecremen laves ved at mascarpone og fløde puttes i en skål. Herefter tilsættes vanijlesukker og flormelis. Det hele piskes sammen med en elpisker. Cremen smages til med saft og skal fra en lime. Konsistensen skal være tyk, men lidt flydende.
6. Kagen samles. Marengsbund i bunden, hvorefter halvdelen af mascarponecremen fordeles. Herefter fordeles der bærkompot ovenpå og friske bær. Den anden halvdel af marengsen placeres ovenpå og der puttes igen creme og bærkompot på. Pyntes til sidst med en masse frisk frugt.

2 kommentarer

 • Hej Louise

  Ja, det kan du sagtens :)

  Kh
  Amanda / Mummum

  Mummum
 • Den ser så lækker ud!
  Kan man lave det dagen før også bare vente med at samle kagen til den skal serveres? :-)

  Louise

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort