Mummums bedste pizzadej og tomatsauce

Antal: 2 stk. 

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Tomatsauce laves. Alle ingredienserne skæres i mindre stykker og det hele kommes i en gryde.
6. Det hele simrer indtil tomaterne er møre. Jo længere tomatsaucen får lov til at simre, jo mere smag udvikler den.
7. Tomatsaucen blendes. Enten i en blender eller med en stavblender. Smag den til med salt/sukker, evt. lidt mere basilikum, hvis den har brug for det. Det er en smagssag.
8. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
9.Når pizzadejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele, og form dem med fingrene, så du får lidt tykke kanter. Brug massere at durummel. 
10. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
11. Samme procedure gentages med den anden dej.
12. Smør først dine pizzaer med tomatsauce, herefter ost og til sidst fyld.
13. Tag din bageplade ud, som er blevet rygendes varm i ovnen. Løft herefter din pizza på bagepapiret hen på bagepladen og sæt den herefter ind i ovnen. Bag den i cirka 8-10 min. Hold øje med den. Det er ikke sikkert, at din ovn bager ved samme styrke som vores. Du er ikke i tvivl, når den er færdig.
14. Når pizzaen er bagt færdig, tag den da ud af ovnen og placer den på en bagerist, så den ikke danner kondens.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort