Mummums chokoladeboller
Antal: 20 stk.

Ingrediensliste
5 dl. kærnemælk
50 g. gær
2 dl. smagsneutral olie (eksempelvis raps- eller solsikkeolie)
1 stk. æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
cirka 900-950 g. hvedemel
200 g. hakket chokolade
Fremgangsmåde
1. Kærnemælk hældes over i din røreskål, herefter røres gær ud.
2. Tilsæt nu olie, sukker, salt og et sammenpisket æg og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvedemel og ælt din dej, indtil den begynder at slippe kanterne en smule.
3. Chokolade hakkes groft og æltes i til sidst. Ælt ikke for længe, når chokoladen er kommet i, så undgår du, at den smelter.
4. Dejen deles i 20 stykker og formes til boller.
5. Gør en dyb bageplade med bagepapir klar. Placer dine boller med 1-2 centimeters afstand fra hinanden. På den måde vokser de sammen og du undgår tørre kanter.
6. Dæk dine chokoladeboller med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 1,5 time.
7. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
8. Pensl dine chokoladeboller med sammenpisket æg. Bag dine boller i cirka 12-14 min.