Mummums fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme

Antal: 20-24 stk. 

 

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Start med at lave din vaniljecreme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.
2. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
3. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
4. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.
5. Så skal dejen til bollerne laves. Smelt smør. Tilsæt mælk og rør det sammen. Hvis du bruger olie, så skal denne ikke varmes op men blot tilsættes til mælken. Hvis blandingen er for varm, lad den stå lidt. Den skal være lillefingervarmt. Tilsæt gær og rør denne ud.
6. Tilsæt ét sammenpisket æg, salt og sukker. Tilsæt til sidst hvedemel og ælt dejen godt sammen.
7. Sæt den til hævning et lunt sted i 30-40 min.
8. Slå dejen ned og del den i to lige store dele. Du kan enten vælge at rulle dejen ud til en stor firkant og herefter skære 10 firkanter af hver dej. Du kan også forme 10 boller af hver dej og herefter rulle dem ud, putte 1 spsk. fyld i og folde dejen sammen. Sørg for at lukke bollen godt til, så fyldet ikke flyder ud under bagning.
9. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl boller med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
10. Bag bollerne ved 200 grader varmluft i 15 min.
11. Sæt bollerne til afkøling og pynt med glasur.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort