Nemme fuldkornsbagels

Antal: 8 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. I en skål hældes varmt vand i og herefter smuldres gær i. Drys sukker i. Lad det stå og trække i 5 min, inden det røres ud.
2. Rør det sammen.
3. Tilsæt salt og mel. Tilsæt mel indtil dejen slipper kanterne. Ælt den godt sammen, så du får en elastisk dej. Sæt dejen til hævning i cirka 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
5. Slå dejen sammen og del dejen i 8 stk. á 100 g.
6. Form først dejklumperne til boller. Put mel på din tommelfinger og pres den igennem bollen, så du laver et hul. Lav hullet større med fingrene.
7. Placer dine bagels på en bageplade med bagepapir.
8. Sæt en stor gryde med vand over indtil det koger. Når vandet koger, så “koger” du dine bagels, ca. 1 min – hvis du vil have de skal være sejere, kog dem da 2 min.
9. Tag dine bagels op og placer dem igen på bagepladen.
10. Pensl dine bagels med ét sammenpisket æg og drys med ønsket topping.
11. Bag dine bagels i cirka 18-20 min.
12. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned.

Tip: Vi har serveret vores bagels med serranoskinke, ruccola, lidt pesto og ost. Bollerne er smurt med mayonnaise.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort