Nøddeskål med hindbærskum

Antal: 6 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. I en lille gryde bringes frosne bær i kog. Når det koger tages det af varmen, og køles helt ned (skal blive koldt, så stil det gerne i køleskabet). Du kan med fordel blende bærcoulissen, hvis du vil undgå kernerne. 
2. Nu skal nøddeskålene laves. Blend hasselnødder og bland det med de resterende ingredienser. Læg 4 store teske fuld dej spredt godt fra hinanden på et stykke bagepapir. 
3. Når ovnen er varm, så bages de i 10 minutter (eller til de er gyldne og ensfarvet). 
4. Stil 3 glas klar med bunden i vejret. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle ned i 1 minut. Hiv nu dejen af bagepapiet og læg dem over glasset. Lad dem folde ned over glasset, og lad dem stivne. 
5. Læg nu anden omgang i ovnen, og gentag. 
6. Skal nøddeskålene først bruges dagen efter, så kan de pakkes ned i en lufttæt beholder. 
7. Pisk nu fløde i en skål sammen med flormelis. Vend nu forsigtigt den kolde bærcoulis i den piskede fløde. Smag til, og tilsæt evt. mere flormelis. 
8. Sprøjt nu hindbærskummet i skålene kort inden servering. Pynt evt. med friske bær, hvid chokolade og/eller citronmelisse. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort