Norske klejner

Antal: ca. 20-25 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt).  Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
2. Tilsæt mel, og ælt dejen til den er blank og smidig og lad den hæve i 45-60 min.
3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en stor firkant cirka 0,5 cm. tykkelse.
4. Brug en klejnespore eller en pizzaskære til at skære små rektangler (ca 5 x 10 cm). Skær en stribe lige i midten af rektanglet.
5. Træk den ene ende af klejnen igennem hullet. Lad dem efterhæve 30 min. på en bageplade med bagepapir. 
6. Varm olien i en gryde. Olien er klar, når du eksempelvis sætter en tandstik ned i den varme olie og olien bobler omkring tandstikken. Fritér et par klejner af gangen i cirka 30-60 sek. på hver side (indtil de har en flot gylden farve).
7. Lad dem afdryppe på en tallerken med fedtsugende papir (køkkenrulle eksempelvis).
8. Rør din glasur sammen og fordel det henover dine klejner.

 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort