Oksespidsbryst med selleripuré og beder

Antal personer: 4

Print opskriften

Fremgangsmåde


1. Rens oksebrystet kort af, så der ikke er for meget fedt på.
2. Brun kødet kort af på alle sider, og læg det i en gryde eller stegeso sammen med 2 stegte løg, 3 stegte hvidløg, ristede gulerødder, laurbærblade og sorte peberkorn, 3 stk. boullion og vand til det dækker.
3. Lad kødet simre i cirka 4-5 timer.
4. Tjek om kødet er mørt, uden at det falder fra hinanden.
5. Opvarm en lille gryde og karamelliser sukkeret, tilsæt derefer eddiken, og kog det ind til en tyk sirup.
6. Tilsæt smør og mel.
7. Rør det sammen ved svag varme og lav en melbolle.
8. Tilsæt ca. 4 dl. god saft fra kødet. Lav det simre yderligere.
9. Skræl knoldselleri og skær det i mindre stykker.
10. Kog den let mør sammen med to fed hvidløg, ét almindeligt løg samt to laurbærblade.
11. Hæld kogevandet fra, tilsæt hvidvin, og kog ind.
12. Tilsæt fløde, og kog det ind til cirka det halve.
13. Hiv laurbærbladene op, blend del hele til en puré, og smag til med salt.
14. Skræl bederne, og skær dem ultratyndt på et mandolinjern.
15. Læg dem i isvand med lidt citronsaft, til de skal bruges.
16. Lige før servering dryppes de sprøde beder af og vendes med god olivenolie, citronsaft og salt.
17. Ved servering skæres kødet i fire passende stykker.
18. Servér på knoldselleripuréen, og maskér med mere sauce, pynt med en god håndfuld råsyltede beder og grønt på toppen.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort