P-tærter med hjemmelavet fransk nougat

P-tærter med hjemmelavet nougat
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede p-tærter med hjemmelavet fransk nougat.  Lav din helt egne p-tærter. Det er et sjovt og hyggeligt projekt.

Ingrediensliste

  • Sukkersirup

  • 65 g. vand
  • 125 g. sukker
  • 50 g. glukosesirup
  • 65 g. akaciehonning
  • Marengs

  • 40 g. æggehvide
  • Andet

  • 250 g. saltede peanuts
  • 300 g. mørk chokolade
  • 20 g. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Gør et stykke bagepapir klar og drys flormelis ud på det.
  2. Bland ingredienserne til siruppen undtagen honning i en lille gryde og bring det i kog ved svag til medium varme. Kom koldt vand i en skål og vask grydens sider ned med en ren pensel, der er dyppet i det koldt vand. Dette gør man for at undgå, at sukkeret krystalliserer, for det vil senere ødelægge karamellen. I hele forløbet “vaskes ned” 5 -6 gange, ikke mere.
  3. Hav tålmodighed og lad siruppen komme op på 140 grader (brug et sukkertermometer). Når den når de 140 grader så tilsætter du honning og lader temperaturen komme op på 148 grader.
  4. Imens piskes æggehvider til marengs i en skål.
  5. Når siruppen er 148 grader, så hældes det i marengsen i en tynd stråle imens der piskes (hæld det langsomt i).
  6. Lad det piske indtil du har en lun og luftig masse.
  7. Hæld marengsen ud på dit bagepapir med flormelis. Drys lidt flormelis ovenpå også, så er den nem at rulle ud. Rul den ud til ønskede tykkelse. Drys med peanuts og tryk dem ned i marengsen.
  8. Lad det køle af og blive hårdt, evt. i køleskabet i 2-3 timer. Gerne natten over.
  9. Smelt chokolade over et vandbad.
  10. Skær  sekskantede former på cirka 3×3 cm ud af nougaten. Pensl med chokolade i bunden og på toppen. Evt. smør bunden på dem alle først og lad det stivne, og gentag herefter med toppen.
Bedøm denne ret

P-tærter med hjemmelavet fransk nougat

Hjemmelavede p-tærter med hjemmelavet fransk nougat. Et sjovt projekt, som vi har givet os i kast med et par gange efter hånden. Det er nemlig slet ikke så svært, selvom det indeholder fransk nougat, som er lidt krævende at lave.

Du kan også lave den nemme udgave, hvor man bruger små skumfiduser i stedet for fransk nougat. Det kalder vi for snyde-udgaven, da det er den hurtige opskrift.

P-tærter med hjemmelavet nougat

Tips til den hjemmelavede udgave

Der er blevet efterspurgt tips og hvilke fejlgruber, som man skal være opmærksom på, når man laver sine egne p-tærter. Selvom det ikke er så svært, så er der alligevel nogle forskellige elementer, som kan gå galt.

Det er super vigtigt, at du bruger et sukkertermometer, når du laver dem. Sukkermassen skal op på den angivede temperatur, da du ellers kan risikere, at din franske nougat ikke vil blive hård. På den anden side, så er det også vigtigt, at det heller ikke kommer over temperaturen, da det så vil blive stenhårdt. Det er en meget hårdfin balance og vi skulle lave p-tærterne et par gange før den sad lige i skabet.

Efter massen er spredt ud på et stykke bagepapir, så skal det have lov til at køle af. Her kan du snyde lidt og komme det i fryseren, så går det nemlig hurtigt. Men hvis du ikke har travlt, så kan du også blot lade det stivne i køleskabet eller ved stuetemperatur. Det tager selvfølgelig meget længere tid.

Det kan være en rigtig god idé at temperere chokoladen, inden du overtrækker dine chokolader. Vi er ikke selv eksperter på temperering, så vi anbefaler, at du tjekker den her side ud, hvor du kan læse meget mere om det.

Hvordan opbevarer jeg p-tærterne bedst?

Vi anbefaler at opbevare dem i en lufttæt beholder et køligt sted. Du kan også sætte dem i køleskabet, hvis du godt kan lide, at de er lidt hårde i det. De må heller ikke stå et varmt sted, for så smelter de.

 

Kommentarer

  1. Uhmm ser lækkert ud og skal prøves. Elsker bløde friske p-tærter 🙂 Men jeg kan ikke få mængder og antal til at passe. Bliver der virkelig kun 6 stk? Det bliver mere end 40 g peanuts pr. stk.
    Mvh Berit L

    1. Hej Berit

      Vi har for nylig rykket opskrifterne over på vores nye side manuelt! Derfor er der lige blevet glemt et 1 tal foran 6. Så der bliver 16 ud af opskriften 🙂 Beklager forvirringen!

      Knus

  2. har givet mig i kast med denne opskrift. Jeg er ikke særligt ferm i et køkken, men denne her opskrift er vildt god. Én lille kommentar har jeg dog: vandet måtte gerne stå i deciliter i stedet for gram, og honningen i spsk, det ville gøre det en del lettere (altså i hvert fald for mig ?)

  3. Stopper temperaturen også med at stige hos jer omkring de 100 grader? Og så går det mega langsomt derefter. Og omkring de 120 begynder det at blive gyldent?

    Havde det på 3-4 stykker ud af 9 på komfuret. Så lav varme.

  4. Hejsa,

    De ser super lækre ud, dem vil jeg prøve at lave til mine fødselsdagsgæster på fredag. Kan man bruge alm. Honning eller skal det være akacie? ☺️

    1. Hej Jannie,
      Det kan du godt. Det smager dog mere af honning – men du kan sagtens bruge det 🙂
      Kh

Skriv en kommentar