Pizza Blanco

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Vand måles op i en skål. Herefter røres gær ud.
2. Salt og olivenolie tilsættes.
3. Durummel og hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så går det rigtig hurtigt. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
4. Dejen dækkes til og hæver i minimum 1-2 timer. Gerne 3-4 timer.
5. Tænd ovnen på fuld skrue. Så højt, som din ovn kan trække. Vores ovn kan varme op til 275 grader varmluft. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
9. Når pizzadejen er færdig med at hæve, så fordeles der en ordentlig håndfuld durummel på bordet, hvorefter dejen bliver placeret oven i melet. Del din dej i to lige store dele. Læg den ene klump dej til side, imens du former den første pizza.
10. Sørg for at have rigeligt med durummel på dejen og på bordet. På den måde er det nemt at forme pizzaen og du undgår at den klistrer fast på bordet. Det er vigtigt, at du bruger durummel og ikke blot hvedemel. Det giver en sprød skorpe, hvis du bruger durum.
11. Du må endelig IKKE rulle din pizzadej ud med en kagerulle, så ødelægger du nemlig alle luftboblerne og luften i dejen.
12. Brug i stedet dine fingre og håndflader til at “trække” pizzaen ud. Sørg for at have nok mel både under og ovenpå dejen.
13. Når den har den ønskede størrelse, så rystes dejen fri for mel og placeres på et stykke bagepapir.
14. Herefter pensles den med grøn pesto.
15. Kartoflerne placeres over hele bunden og herefter fordeles små klumper af den friske mozzarella.
16. Pizzaen bages i cirka 10-15 min.
17. Bacon eller serranoskinke steges sprødt på en pande i lidt olie.
18. Når pizzaen er færdigbagt, så pyntes den med bacon/serranoskinke og evt. lidt frisk persille for udseendets skyld.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort