Smørkage med vaniljecreme

Antal: 1 stk. (springform Ø32 cm)

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde



1. Smelt smør og lun mælken heri. Den skal være fingervarm. Herefter opløses gæren heri.
2. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
3. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig.
4. Dejen sættes til hævning tildækket i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
5. Imens røres kagecreme sammen. Følg pakkens anvisninger medmindre du laver den selv. Bland æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og maizena. Rør det hele rigtig godt sammen, så der ikke er nogle klumper.
6. Varm mælken op på komfuret. Det skal være lige under kogepunktet. Tilsæt din blanding med æg og rør det hele op under opvarmning, indtil cremen begynder at blive tyk. Tag cremen af varmen og sæt den i køleskabet.
7. Rør remonce sammen ved at røre smør og brun farin sammen i en skål.
8. Når din dej er færdig med at hæve så deler du den i 1/3 og 2/3.
9. 1/3 af dejen skal du bruge som bunden på din smørkage. Gør din springform klar. Rul dejen ud til en cirkel, som passer med bunden af din springform.
10. Put dejen ned i springformen, så den dækker helt ud til kanterne. Fordel et lille lag kagecreme og et lille lag remonce herpå.
11. 2/3 af dejen, som du lod blive tilbage rulles nu ud til en stor rektangel.
12. Dejen smøres med remonce og kagecreme. Rul dejen stramt sammen, som når man laver kanelsnegle.
13. Skær din "pølse" ud i skiver på cirka 2 cm. Fordel dine snegle ovenpå din bund i springformen. De skal stå ret tæt.
14. Sådan fortsætter du indtil springformen er fyldt ud. Sæt kagen til efterhævning i 30 min.
15. Ovnen opvarmes i mellemtiden til 190 grader varmluft.
16. Bag din kage på midterste rille i ca. 30 min, alt afhængig af din ovns varmekraft.
17. Tag kagen ud og lad den afkøle en smule. Tag den ud af springformen og rør en glasur sammen af flormelis, vand og evt. kakaopulver. Fordel dette på kagen.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort