Smørrebrød med kartoffel, jordskokkepure og sprød serrano

Print opskriften

Fremgangsmåde

Jordskokkepure:
1. Kog de skrællede jordskokker indtil de er møre.
2. Hæld vandet fra. Tilsæt smør, fløde, salt og friskkværnet peber. Blend det hele sammen til du har en ensartet masse. Smag evt. til med mere salt og peber.

Syltede rødløg: 
1. Kom eddike og sukker i en gryde. Lad det koge op, så sukkeret smelter.
2. Skræl rødløg og skær enten i både eller skiver.
3. Tag eddikelagen af varmen og tilsæt dine løg. Lad det køle af, inden de bliver hældt på glas eller i en lufttæt beholder. Kan sagtens holde sig et par uger i køleskabet.

Hjemmeristede løg: 
1. Skræl løg og del dem først i halve. Skær herefter i tynde skiver.
2. Varm olie op i en gryde ved meget lav varme. Det er vigtigt, at olien ikke bliver for varm, da løgene ikke bliver sprøde så.
3. Vend dine løg i hvedemel, så de er godt dækket.
4. Ryst hvedemel af løgene og put dem ned i den varme olie.
5. Lad løgene fritere, indtil de bliver gyldenbrune. Det kan godt tage 10 minutters tid.
6. Når løgene er færdige, dryp dem af på en tallerken hvor der er lagt noget køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

Sprødstegt serranoskinke: 
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. På en bageplade beklædt med bagepapir placeres skiverne af serranoskinke. Pensl dem herefter med lidt olie.
3. Bag dem i ovnen, indtil de er sprøde. Det tager ca 10-12 min alt afhængig af hvad god din ovn er. Lad dem afkøle på noget fedtsugende papir.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort