Store og bløde kærnemælksboller

Antal: 15-20
Tip: Bollerne egner sig til frysning, så lav gerne en stor portion og frys nogle af dem ned. Så kan de altid tages op efter behov.

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme. 
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af til 70 g. stykket.
8. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
9. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum. 
10. Lad dem hæve i 1 - 1,5 time. 
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. 
13. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min. 
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Store og bløde kærnemælksboller

8 kommentarer

  • Hej Maria

    Det kan du sagtens :) De skal dog hæve lidt længere, når de tages op så, da de jo lige skal tø op inden de hæver :)

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Kan man fryse dejen ned inden efterhævning?

    Maria
  • Hej Kamilla

    VI har ændret lidt i opskriften og de skal derfor kun hæve én gang, når de er formet. Det synes vi giver det bedste resultat og de mest luftige boller. De skal hæve ca. 1 – 1,5 time :)

    Knus
    Amanda / Mummum

    Mummum
  • Hvor lang tid skal man ca. forvente at de skal hæve første gang?

    Kamilla
  • Hej Mette

    Du kan sagtens skære ned på sukkeret, så bliver de ikke så søde :)

    Mummum

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort