Store og bløde kærnemælksboller

Antal: 15-20
Tip: Bollerne egner sig til frysning, så lav gerne en stor portion og frys nogle af dem ned. Så kan de altid tages op efter behov.

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie.
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af - 75 g. stykket.
8. Tril bollerne runde.
9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem efterhæve i 30 min.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort