Traditionel mørbradgryde med kartoffelmos

Antal personer: 4

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Skræld kartofler og skær i store stykker (sæt til kogning). Hak løg i tern og skær champingion i kvarte.
2. Opvarm en gryde og steg løg og champignon ved middel varme.
3. Hæld nu blandingen over i en skål.
4. Puds mørbraden og skær den ud i halve skiver.
5. Steg kødet i gryden sammen med bacontern. Tilsæt salt, peber, paprika og cayennepeber.
6. Når kødet er stegt hældes det over i skålen med løg og champingion.
7. Saucen skal nu laves. Smelt lidt margarine i gryden og rør hvedemel i. Når smørbollen er lavet tilsættes mælk og der røres til klumperne er væk. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot mere mælk.
8. Tilsæt nu tomatpuré og knus en boulionterning i saucen. Smag til med salt og peber, og tilsæt kulør. (Saucen får mere smag når kød og grøntsager kommer i).
9. Tilsæt nu kødet og grøntsagerne og alt væsken derfra. Tilsæt nu cocktailpølser og fløde og smag til.
10. Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra, og de kommes over i en stor skål. Mælk, salt, sukker og smør tilsættes og der piskes med en elpisker til at mosen er en ensartet, luftig masse.
11. Server evt. retten med ribsgelé.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort