Verdens BEDSTE pølsehorn - pølsehorn opskrift

Antal: 20 stk. 
Tip:  kan sagtens laves med 200 g. fuldkornsmel og 480 - 500 g. hvedemel. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Smør smeltes over lav varme. Herefter tilsættes vand og natural yoghurt og det hele røres godt sammen.
2. Hele blandingen hældes over i en skål eller over i din røremaskine. Det må max have en temperatur på 37 grader (lillefingervarmt), ellers dør gæren.
3. Gær tilsættes og det hele røres godt sammen.
4. Sukker, æg og salt tilsættes.
5. Melet kommes i lidt efter lidt og æltes godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine. Dejen kan godt virke for våd, men lad dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i cirka 5-7 min, indtil dejen slipper kanterne, så er den færdig.
6. I stedet for at lade dejen hæve inden den rulles ud, så rulles den ud med pølserne inden den sættes til hævning.
7. Del dejen i to. Put mel på bordet. Nu er der to måder hvorpå du kan forme pølsehornene.

ORIGINAL VERSION: Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.

HURTIG VERSION: Del dejen i fire klumper og rul dem ud i rektangler af cirka 9x30 cm. Læg nu 10 pølser på stribe på de to rektangler og læg så de to resterende dej-rektangler ovenpå (se billede nedenfor). Skær nu blot mellem pølserne, og klem lidt i siderne, hvis dejen slipper. 

9. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
10. Tildæk pølsehornene med viskestykker og lad dem hæve i 1,5 – 2 timer.
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn og drys evt. med sesamfrø.
13. Bag dem i 12-15 min.
14. Lad dem efterkøle på en bagerist.

Verdens BEDSTE pølsehorn - pølsehorn opskrift

Verdens BEDSTE pølsehorn - pølsehorn opskriftVerdens BEDSTE pølsehorn - pølsehorn opskrift

{{ count }} kommentarer

  • Hej Camilla

    De er selvfølgelig bedst den dag de bliver bagt, men de er stadig OK dagen efter. Du kunne evt. bage dem dagen inden, fryse dem ned og så tage op et par timer før de skal bruges :)

    Kh
    Mummum

    Mummum
  • Hejsa 😊
    Hvordan er de, hvis man bager dem dagen før, de skal bruges? Vil helst ikke de bliver for tørre.. Så er det bedst at bage dem samme dag, som de skal spises, eller?

    Camilla
  • Perfekte pølsehorn, og super måde at lave dem til “brydebrød” De skal helt sikkert bages igen 👍

    Pernille
  • Det er yoghurten der gør dem svampede. Måske du istedet kan tilsætte lidt olie, hvis du undgår yoghurten ;-)

    Mummum
  • Kan man evt undlade youhurt?
    Eller vil de mon blive kedelige? Vi har en med mælkeallergi herhjemme

    Karina

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort