Verdens bedste pølsehorn - Tangzhong metoden

Antal: 20 stk. 
Obs: Disse pølsehorn er lavet ud fra Tangzhong-metoden, som er en japansk bagemetode. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen af 37,5 g. hvedemel og 187 ml. vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 275 ml. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes natural yoghurt, salt, sukker, æg og de resterende 712 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 minutter. 
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes. 
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud, så den danner et "vindue". Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere. 
5. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke i ca. en time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. 
7. Del dejen i to. Put mel på bordet. 
8. Rul begge klumper dej ud i to STORE cirkler og skær dem ud i 10 lige store dele. Herefter putter du pølserne på og ruller dejen stramt rundt om pølserne.
9. Gør 3 bageplader klar med bagepapir. Hvis du ikke vil have, at de vokser sammen, så kan du have 8 på hver bageplade.
10. Tildæk pølsehornene med viskestykker og lad dem efterhæve i 30 min. 
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Slå et æg sammen og pensl dine pølsehorn og drys evt. med sesamfrø.
13. Bag dem i 12-15 min.
14. Lad dem efterkøle på en bagerist.

Verdens bedste pølsehorn - Tangzhong metoden

{{ count }} kommentarer

 • Hej Nadia

  Væsken er udregnet ud fra Tangzhong-metoden, som siger, at ud fra den mængde mel, som skal i (750 g.), så skal det ganges med 0,75 – så får man hvor meget væske der skal bruges til opskriften. Der er ingen fejl i beregningen af væske.
  En Tangzhong dej er mere blød end en alm. dej, men bliver den æltet nok, så burde det ikke være noget problem. Lavede du glutentesten på din dej, inden den blev sat til hævning?

  Mvh
  Mummum

  Mummum
 • Er der mon en fejl i opskriften? Jeg kan se i “original”-opskriften, at der skal 275 ml vand i. Men i følge den her opskrift skal der 187 ml vand i meljævningen og derefter 275 ml vand i.
  Jeg har i hvert fald lige forsøgt mig med at lave denne opskrift, og dejen er alt, alt for våd. Jeg har måtte opgive at forme det på nogen måde (og jeg har nemlig prøvet originalopskriften to gange før).

  Nadia

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort