Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Antal: 2 stk. 

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljecreme:
1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.

Vandbakkelser:
1. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. 
2. I en gryde tilsættes mælk, vand, smør, sukker og salt. Bring det i kog. 
3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske. 
4. Når du har en ensartet masse, hæld da dejen over i en alm. skål og lad det afkøle 2 min. 
5. Tilsæt nu 5 æg i alt, men kun ét af gangen, hvor der røres godt imellem hvert æg. Du skal til sidst have en blød, glansfuld dej. 
6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til 2 lange stænger. Se evt. billede længere nede i opskriften. Pisk dit sidste æg sammen med 2 spsk. vand og pensl dine stænger med et tyndt lag. 
7. Placer dine bagepladeri ovnen og sluk ovnen. De skal have 10 min. imens ovnen er slukket.
9. Efter de 10 min. tænd da ovnen på 160 grader varmluft. Bag dem i 20-25 min. De skal have en flot gylden farve. 
1+. Tag dine bageplader ud af ovnen og lad dine vandbakkelsesstænger afkøle på en bagerist. 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort