Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Antal: 2 stk. 
Tip: Selve vandbakkelsen kan godt laves dagen før og fryses ned inden brug. Men den skal samles på selve dagen den skal spises. 

 

 

Print opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljecreme:
1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.

Vandbakkelser:
1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur. 
2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog. 
3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle. 
4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm. 
5. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen. 
6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til 2 lange stænger. Se evt. billede længere nede i opskriften. 
7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 35 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen.
De skal have en flot gylden farve. 
8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelsesstænger afkøle på en bagerist. 

Samling: 
1. Fordel først vaniljecreme langs midten af stangen. Herefter kommes der en stribe af syltetøj ovenpå i midten af vaniljecremen. 
2. Pisk fløde til en let flødeskum. Put fløden op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt fløden ud ned langs stangen ovenpå vaniljecremen og syltetøjen. 
3. Pynt med frugt og evt. hakket chokolade på toppen. 
4. Server med det samme. 

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort