Yoghurtboller med gulerødder - opskrift på lækre gulerodsboller

Antal: ca. 20 stk. 

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Lun vand og yoghurt i en lille gryde. Det skal ikke være mere end fingervarmt.  Hæld det over i en skål og opløs gæren her i.
2. Tilsæt salt, sukker og et sammenpisket æg.
3. Tilsæt olie og gulerødder. 
4. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt sammen.
5. I stedet for at sætte dejen til hævning, så former du bollerne med det samme. 
6. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
7. Vej bollerne af til 70 - 75 g. stykket.
8. Tril bollerne runde.
9. Placer bollerne tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.
10. Lad dem hæve et lunt sted i 1,5 time. 
11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med solsikkekerner. 
13. Bag bollerne i cirka 13-15 min, alt efter din ovns styrke.
14. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort