Sådan opbevarer du dit bagværk - hold dit bagværk frisk i længere tid 

Hjemmebagte boller, brød, kager - du har bagt en stor portion, men der er ingen udsigt til, at du eller familien får spist alle de lækre sager inden dagen er omme. Du står derfor i et dilemma om hvorvidt det skal fryses ned eller pakkes i en pose og gemmes til dagen efter. 

Hvedebrød, boller, kanelsnegle osv. 
Denne type brød kan opbevares både ved stuetemperatur og i køleskabet. Pølsehorn skal eksempelvis opbevares på køl, eftersom der er en pølse i. Boller, franskbrød osv. har bedst af at blive opbevaret i en plastikpose med en klemme i enden, evt. med lidt huller i, så brødet kan ånde. En helt tætlukket plastikpose, hvor brødet ikke kan ånde får hurtigere brødet til at mugne. 

Hvis du vil have det optimale ud af dit bagværk, så anbefaler vi, at du fryser det ned og tager op efter behov. På frys kan bagværk holde sig i 3-8 måneder, alt efter hvor meget fedt der er i dit bagværk. Bagværk med meget fedt i har en kortere holdbarhed end brød med knap så meget fedt i. 

De bedste tips til nedfrysning: 
1. Sørg for at dit bagværk er kølet helt af, når du pakker det i plastikpose. Sørg for at lukke plastikposen helt, så der ikke kan komme luft ind i posen. 
2. Et godt tip er at skære dit brød ud i skiver inden det pakkes ned, eksempelvis franskbrød og rugbrød. På den måde er det nemt at tage de skiver op, som du skal bruge og du undgår derfor at skulle tage et helt brød op. 
3. I stedet for at proppe en masse boller ned i én pose, så halvdelen bliver mast, så kan du sætte dem på en bradepande og fryse dem, inden de bliver pakket. På denne måde holder de formen og du undgår maste boller. 

De bedste tips til optøning: 
1. Tag din pose med frysebrød op af fryseren. Placer ved stuetemperatur og lad brødet tø op. 
2. Hvis du har frosset dit brød ned i skiver, så kan du komme det direkte i ovnen eller på brødristeren. Så har du hurtigt frisk og nyristet brød. 

 

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort