Bønnesalat med feta og tomat

Bønnesalat med feta og tomat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

En skøn og nem opskrift på bønnesalat med fetaost og tomater. Det hele er vendt i olivenolie, timian, salt og peber. Perfekt som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 400 g. frosne grønne bønner
  • 250 g. cherrytomater
  • 250 g. fetaost
  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt/peber
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Sæt en stor gryde med vand over at koge.
  2. Når vandet koget, så hældes de frosne haricots verts (grønne bønner) ned i det kogende vand. Tag gryden af varmen og lad bønnerne ligge i vandet i 4-5 minutter.
  3. Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle helt af.
  4. Halver cherrytomater. Skræl rødløg og halver. Skær tynde skiver af rødløg. Skær fetaost i tern.
  5. Rør olivenolie, timian, salt og peber sammen.
  6. Vend alle tingene sammen.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på bønnesalat med feta og tomat

Den absolut bedste bønnesalat med feta og tomat. Det her er så lækker en kombination og især med de tynde skiver af rødløg. Gør også dig selv en tjeneste og køb en god feta. Vi elsker Puck Feta, som man får i sådan en blok, hvor man selv skal skære det ud. Det gør bare en kæmpe forskel, at det er en god fetaost.

Udover fetaost, så består salaten af sprøde grønne bønner, små cherrytomater og rødløg. Det hele bliver vendt i en god olivenolie samt lidt tørret timian og salt/peber. Det er én af vores absolut yndlingssalater, når det skal være hurtigt, nemt og lækkert.

LÆS OGSÅ: Græsk salat

Bønnesalat med feta og tomat

Salat med grønne bønner

Til sådan en salat med grønne bønner kan du vælge enten at bruge frosne bønner eller friske bønner. Vi har lavet den med begge dele og begge dele smager rigtig godt. De friske bønner er lidt dyrere end de frosne, så det er lidt en smagssag hvilke man skal vælge.

Når vi tilbereder bønnerne, så lader vi blot en gryde med vand komme op at koge. Når vandet koger, så kommes bønnerne i og gryden tages af vandet. På den måde bevarer man stadig sprødheden i bønnerne og de bliver ikke alt for bløde. Det synes vi personligt giver det absolut bedste resultat og de bedste grønne bønner.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar