Broccoliboller

Broccoliboller – Sunde og mættende boller
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på grøntsagsboller uden hvedemel. De her er lavet med broccoli, men man kan også bruge blomkål, hvis den grønne farve virker lidt skræmmende. De er bare gode til madpakken eller som en del af en sund og nærende frokost. Vi bruger dem også nogle gange som en sund burgerbolle.

Ingrediensliste

  • 200 g. gulerod
  • 400 g. broccoli
  • 4 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g. sesamfrø
  • 90 g. havregryn
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Riv eller hak gulerødder og broccoli meget fint. Vi brugte en minihakker.
  3. Hæld det over i en skål og bland det med salt, æg og bagepulver.
  4. Blend nu havregryn til mel og tilsæt det og sesamfrø i skålen. Lad din dej stå og trække i 15 min, så sesamfrø og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen stadig er meget våd, tilsæt da lidt ekstra havregryn.
  5. Gør nu en bageplade beklædt med bagepapir klar. Lav små boller på bagepladen. Gør det med to skeer eller blot med hænderne. Drys med sesamfrø på toppen.
  6. Bag dem i cirka 25 minutter.
  7. Lad dem afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød. Server evt. med ketchup.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde broccoliboller

De bedste, sunde broccoliboller, som mætter godt og som er uden hvedemel. Det er bare den perfekte bolle til madpakken og vi har dem ofte med i skole, når vi har lange dage på universitetet. Med noget godt pålæg (helst noget der ikke lugter efter nogle timer i tasken, hehe), så er det bare en sund og god madpakke. Og det vigtigste, så mætter det! Og man føler sig ikke sulten en halv time senere, som man gør med en almindelig hvid bolle.

Vi elsker også ideen om, at man får en masse grøntsager ind. Personligt kan vi godt være dårlige til at huske at spise den anbefalede mængde grønt hver dag. Så vi elsker at spise en bolle eller to af de her med god samvittighed og med tanke på, at vi samtidig får vitaminer fra broccolien.

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn

Sunde broccoliboller opskrift

Broccoliboller uden mel

De her lækre broccoliboller bliver lavet uden nogen former for mel. I stedet er der brugt havregryn, som samtidig giver en masse gode fibre. Vi elsker at bage disse slags boller, da det er en super måde at få noget ekstra grønt ind i kosten uden, at det skal være kedeligt.

Vi kan anbefale de her boller med lidt smør, ost eller pålæg. De kan også bruges som sandwichboller eller burgerboller, hvis man vil lave sådan en sundere udgave.

Sunde boller

Så hvis du gerne vil bage nogle sunde og næringsrige boller, så er dette lige opskriften for dig. De kan også sagtens laves med blomkål i stedet for broccoli. Udelad endelig ikke gulerødderne. De giver nemlig en god sødme til bollerne, som gør, at man ikke behøves at bruge sukker eller anden form for sødning i bollerne.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej.
    Kan man bruge mandel mel og majs mel frem for havregryn. Eller erstat havregryn med havremel.

    Mvh Gitte

    1. Hej Gitte,

      Vi har ikke erfaring med mandelmel eller majsmel, men du kan prøve dig frem. Du kan godt bruge havremel frem for havregryn 🙂

      Kh

    2. Jeg har skiftet gulerødder ud med blomkålsris og boller smagte vild godt! Vil idag forsøge at bruge opskriften til pizzabunde, mon det kan lade sig gøre at få en nogenlunde sprøde bunde? Kan man bruge andre mel end havregryn og hvedemel? Altså helt glutenfri? Og hvad med æg, kan man erstatte dem med kikærtevand?

      1. Hej,

        Du vil nok ikke kunne få en bund, som er lige så sprød som en almindelig pizza, men du kan sagtens bruge den som bund. Bag den evt. lidt først inden du putter fyldet på. Vi har desværre ikke forsøgt os med andet end havregryn og æg, så det tør vi ikke sige noget om 🙂

        Kh

  2. De ser jo SÅ lækre ud! Ved du om man kan bruge HUSK i stedet for havregryn? Eller har du en ide til en anden keto-venlig substitut for havregrynene?

    1. Hej Camilla,

      Vi har desværre ikke prøvet at erstatte havregryn helt med HUSk, men man kan i hvert fald godt tilsætte et par spsk. 🙂

      Kh

      1. Tak for hurtigt svar! Vil glæde mig til at prøve dem – er vild med jeres nemme og sunde opskrifter!

  3. De smager fantastisk også efter de har været i fryseren. Varmer dem lidt i ovnen også en dejlig suppe til eller kold i madpakken.

  4. Kan man erstatte med f.eks. fuldkornsmel?

    hvis man ikke er skræmt af melen, men bare gerne vil have nogle sundere boller 🙂

    1. Hej Pernille,

      Så ville vi forsøge os med hvid hvede (fint fuldkornsmel). Vi har desværre ikke testet med andre varianter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar