Brun sovs

brun sovs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på en nem og lækker brun sovs til juleaften, mortensaften eller andet. Den kan laves på under 15 minutter, så det bliver ikke nemmere.

Ingrediensliste

  • 20 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. væske fra flæskestegen
  • 1 dl. kartoffelvand
  • salt
  • 1 spsk. ribsgele
  • 1 tsk. sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Opvarm en gryde. Smelt smør.
  2. Tilsæt mel og pisk til en ‘smørbolle’.
  3. Tilsæt herefter mælk og pisk til en ensartet sauce.
  4. Tilsæt væske fra flæskestegen, imens der piskes. Du kan med fordel lige si væsken inden den tilsættes i saucen.
  5. Tilsæt kartoffelvand og sovsekulør. Du bruger blot den mængde sovsekulør, som du selv tænker alt efter hvor mørk/lys du vil have den. Pisk godt sammen.
  6.  Smag sovsen til med ribsgele og salt.
Bedøm denne ret

Opskrift på brun sovs

Her får du opskriften på en nem brun sovs, som skal serveres til din flæskesteg. Har du endnu ikke lært hvordan man laver en god brun sovs, så læs med her. Det er faktisk slet ikke så svært og når man først har lært det, så er det ingen sag at skulle invitere familien på julemad.

En god brun sauce starter med en opbagning. En opbagning består af smør og hvedemel, som bliver pisket sammen til en ”melbolle”. Herefter tilsættes der fond fra stegen, lidt kartoffelvand, mælk, sovsekulør og ribsgele. En skudsikker opskrift, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Brunede kartofler 

brun sovs

Brun sovs til flæskesteg

Der er ingen flæskesteg uden brun sauce, hvis du spørger os. Det hører sig altså med, når man får flæskesteg. Der er dog forskellige holdninger til hvordan en god brun sauce skal være. Skal den være tyk eller tynd? Hvor brun skal den være?

Vores eneste krav til en god brun sovs er, at den skal være fyldt med smag og så skal den ikke glide af kartoflerne, når den øses udover. Bliver saucen på kartoflerne, så er konsistensen altså helt perfekt i vores øjne. Ikke for tyk og ikke for tynd. Man skal selvfølgelig heller ikke skære sig igennem en brun sauce.

brun sovs

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Kan man erstatte “væsken fra flæskestegen” med noget andet hvis man ikke laver flæskesteg samtidig, men i stedet skal bruge sovsen til medister?? 🙂

  2. Hej jeg vil bare lige sige at jeres side her altså MUMMUM ar rigtig godt altså maden bliver så god og i har sådan nogle gode opskrifter PS går altid ind på jer .

Skriv en kommentar