Tilmeld nyhedsbrev

Brunsviger – Snasket og blød fynsk brunsviger

Brunsviger – Snasket og blød fynsk brunsviger

Brunsviger – Snasket og blød fynsk brunsviger

Opskrift til 1 bradepande

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste brunsviger, som er snasket og svampet. Du kan også sagtens lave din brunsviger som en kagemand, hvis den skal bruges til fødselsdag. Ellers kan du bage den i bradepande eller i springform og servere den til brunch eller som eftermiddagskage.

Ingrediensliste

Kage

  • 1,5 dl. vand
  • 2 dl. kærnemælk
  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 450 g. hvedemel

Remonce

  • 150 g. smør
  • 250 g. brun farin

Fremgangsmåde

1. Lunkent vand blandes med kærnemælk. Gær udrøres heri.
2. Herefter tilsættes sukker og salt.
3. Æg og olie tilsættes.
4. Til sidst æltes hvedemel i. Dejen sættes til hævning et lunt sted i 1 time.
5. Slå dejen ned. Gør en stor bradepande klar med bagepapir (dyb bradepande).
6. Rul dejen ud til cirka 1 cm. tykkelse. Fordel dejen ned i bradepanden. Sørg for at den kommer ud til alle siderne. Tryk små huller i dejen med en ske eller med tommelfingrene.
7. Sæt dejen til efterhævning i 30 min. I mellemtiden laves remoncen. Smør og brun farin smeltes sammen i en gryde. Sæt det til afkøling, indtil dejen har hævet færdigt.
8. Fordel remoncen udover hele dejen. Tryk evt. lidt ekstra huller efter remonce er kommet på.
9. Bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 18-20 min.

Bedøm denne ret

Brunsviger – Snasket og blød fynsk brunsviger

Den bedste hjemmelavede brunsviger, som er snasket og fyldt med lækkert fyld. En fynsk brunsviger er bare god og hvert år til vores fødselsdag, så bager vi en stor én i bradepande.

Der er bare noget, som siger, at brunsviger hører sig til, når man har fødselsdag. Da vi var mindre, så fik vi altid en stor kagemand fra bageren, som vi fik med i skole. Og måske traditionen kommer derfra.

Og så til det evige spørgsmål? Skal den have flødeskum, glasur eller intet på sig? Vi er fra Nordjylland og her har vi altså oftest fået den med flødeskum eller glasur. Vi kan dog bedst selv lide den med flødeskum og slik på. Det var nemlig sådan vi fik den, da vi var små.

Det her er en super nem og god opskrift, som giver en svampet brunsviger. Du kan også sagtens koldhæve dejen ved at tilsætte 1/3 del af den mængde gær, som er angivet og så sætte dejen i køleskabet natten over.

LÆS OGSÅ: Chokoladeboller

Brunsviger – Snasket og blød fynsk brunsviger

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven