Tilmeld nyhedsbrev

Cheesecake i to lag med hindbær

Cheesecake i to lag med hindbær

Cheesecake i to lag med hindbær

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker cheesecake i to lag med hindbærgele på toppen. Den er med sprød bund af digestivekiks. Den har på ingen måde den der bismag af ost, som mange ikke bryder sig om. Vi vil vove at påstå, at det er en af de bedste cheesecakes du nogensinde har smagt.

Ingrediensliste

Kiksebund

  • 120 g. digestive
  • 60 g. smør

Midte

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • 100 g. frosne hindbær

Hindbærgele

  • 125 g. frosne hindbær
  • 1 spsk. sukker
  • 4 spsk. vand
  • 2 husblas

Fremgangsmåde

1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
2. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
3. Gør din form klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø18). Du skal kun bruge selve “siderne” fra springformen og ikke bunden. Placer den på en tallerken (på den måde fungerer tallerkenen som bund i din springform).
4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne.
5. Nu skal du i gang med at lave ostefyldet, som består af 2 slags. Et alm. lag og et lag med hindbær. Fordel husblassen i to skåle med koldt vandt, så de kan lægge i blød. Dvs. 1,5 stk. husblas i hver skål.
6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
8. Del din flødeostblanding i to. Den ene sætter du til side og den anden tilsætter du de optøede hindbær til. Brug en stavblender, foodprocessor eller alm. blender til at blende hindbær ud.
9. Nu skal du i gang med husblassen fra den ene skål. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer halvdelen af citronsaften i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
11. Sæt kagen på køl i minimum 2-3 timer, så det første lag kan sætte sig.
12. Nu skal du bruge din flødeostblanding, som er tilsat hindbær. Gør præcis det samme, som du gjorde med første lag med hensyn til husblas og citronsaft. Sæt kagen på køl i minimum 3 timer, så 2. lag kan sætte sig.
12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er hindbærcoulis. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
13. Når det hele er kogt op, så tager du det af komfuret og blender det med en stavblender (du kan også si det, hvis du ikke vil have “kernerne” fra hindbær med).
14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme hindbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
15. Lad blandingen køle lidt ned, cirka 15-20 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
17. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Nem cheesecake i to lag, et lag med almindelig vanilje og et lag med hindbær, og så er den da lige toppet med hindbærgele på toppen. Vi elsker ostekage! Først og fremmest fordi de er så nemme at lave og for det andet, fordi man kan lave så mange forskellige smagskombinationer. Da vi var mindre, så brød vi os faktisk slet ikke om det og det hang nok sammen med, at vi kun havde smagt dem som var lavet på creme fraiche og flødeost. Vi har siden hen selv eksperimenteret en del med cheesecake og især det lag i midten, som består af osten. For mange har den idé, at det smager af ost, men det gør den her opskrift på ingen måde. Det er cremet og smelter på tungen, og så har det en mild smag af vanilje. Vores familier elsker, når vi laver cheesecake til dem om sommeren, det er nemlig en super god sommerkage.

Skriv en kommentar