Cheesecake med jordbærgele

Cheesecake med jordbærgele

Cheesecake med jordbær

Opskrift til personer (Ø20)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på cheesecake med jordbærgele. Ostekage er den bedste og lækreste sommerkage, som kan laves dagen før eller et par dage i forvejen.

Ingrediensliste

  • 140 g. digestive
  • 70 g. smør
  • Fyld

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 husblas
  • 200 g. jordbær
  • 1,5 dl. vand
  • 1 spsk. sukker
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Smelt smør. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20 cm). For den med bagepapir i bunden.
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.
  5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost og pisk det sammen.
  7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpådin kiksebund.
  11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  12. Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er jordbærgele. Placer 3 stk. husblas i koldt vand. Bland frosne jordbær, sukker og vand i en lille gryde og varm det langsomt op under omrøring på komfuret.
  13. Når det hele er kogt op, så masser du jordbærrene med en gaffel. Tag gryden af komfuret. Si din blanding igennem en trådsi, så du får siet jordbær fra.
  14. Når din husblas er udblødt, så tilsætter du den til den varme jordbærblanding og rører rundt indtil det er smeltet.
  15. Lad blandingen køle ned i ca. 20 min, inden du hælder den på din cheesecake. Hæld den forsigtigt på.
  16. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
  17. Inden servering, så kør en varm, tynd kniv (en kniv skyllet under varmt vand, som er tørret af) rundt langs hele kanten af springformen, inden du løsner den.
  18. Løsn springformen og skub din kage over på et fad eller tallerken. Hvis kanterne er blevet lidt grimme, så kan du bruge bagsiden af kniven til at glatte det ud (Et godt tip er at gøre den varm inden).
  19. Server din cheesecake med friske jordbær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på cheesecake med jordbærgele

En lækker og nem opskrift på cheesecake med jordbærgele. Det må være én af vores absolut yndlings cheesecakes, især pyntet med danske søde jordbær på toppen. Udover det, så har den en sprød kiksebund af digestive og et mildt lag af vaniljefyld i midten.

Hvis du er en af dem, som har en idé om, at du ikke bryder dig om ostekage, så skal du prøve denne. Vi har ikke tal på alle dem, som holder fast i, at de ikke bryder sig om cheesecake – altså lige indtil de har smagt denne ;).

Den smager nemlig slet ikke af ost. I stedet er det den perfekte kombination af sprødt og sødt. Og denne cheesecake med jordbær er virkelig helt fantastisk.

LÆS OGSÅ: Klassisk lagkage med creme og banan

Cheesecake med jordbærgele

Jordbærcheesecake er den bedste sommerkage

Du kan servere denne flotte kage som en skøn sommerkage. Den kan nemlig laves dagen før eller et par dage før og den skal ikke bages eller noget. Frygt heller ikke, hvis du ikke har arbejdet med husblas før. Det er slet ikke så svært.

Så hvis du står og mangler lidt inspiration til årets sommerkager, så skal du uden tvivl prøve kræfter med denne. Så lover vi, at det bliver en sommerkage du kommer til at lave igen og igen.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her. 

Kommentarer

  1. Hej

    Den er simpelthen så lækker! Jeg vil lave den næste weekend til barnedåb og vil lave en større portion i en springform, som er Ø28. Hvor meget tror i jeg skal gange med?

    Tak for mange (!!) gode opskrifter

    Vh. Rikke

      1. Tak for svar, det må jeg prøve 🤗 skal jeg også bruge dobbelt op på husblas? Og kan man mon bruge laktosefri flødeost? 🤔 jeg tænker ikke selv, der burde være noget i vejen for det.

        1. Hej igen,

          Jep dobbelt op på det hele 🙂 Og du kan sagtens bruge laktosefri flødeost – måske du også skal huske at bruge laktosefri fløde også så 🙂

          Kh

  2. Hej med jer
    Jeres kage ser bare så fin ud🌹.
    Hvordan sikrer jeg mig, at geléen ikke glider ned langs siden på kagen? (eller, det er måske ikke et problem?).

    Sommerhilsner Hanne

    1. Hej Hanne,

      Det problem har vi aldrig haft. Sørg blot for at geleen er kølet tilstrækkeligt ned inden den hældes på. Det må på ingen måde være brændende varmt, hellere til den kolde side. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag