Chicken Katsu

chicken katsu
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på Chicken Katsu, som er en opgraderet version af kylling i karry. Kyllingefileten bliver paneret og stegt og saucen er lavet på grøntsager. Hvis man ikke er til kokosmælk, så kan den sagtens erstattes af almindelig madlavningsfløde.

Ingrediensliste

  • Kylling

  • 800 g. kyllingebryst
  • 2 stk. æg
  • 50 g. rasp
  • 100 g. hvedemel
  • salt/peber
  • Sauce

  • 300 g. kartoffel
  • 300 g. gulerod
  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. karry
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 400 ml. kokosmælk
  • Tilbehør

  • 320 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær gulerødder og kartofler i grove tern. Skær løg i grove tern.
    Start med at lave din sauce. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.
  2. Herefter tilsættes løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.
  3. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne. Tilsæt 1 stk. hønsebouillionterning.
  4. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag noget af vandet fra. Det er nemlig nemmere at tilsætte og justere med vand efterfølgende. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).
  6. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos). Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber.
  7. Sæt dine ris til kogning efter pakkens anvisning. Nu skal du i  gang med kyllingen. Del dine kyllingefileter på den lange side, så du får tynde fileter.
  8. Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg, en med lidt hvedemel og en med rasp.
  9. Vend først din kyllingefilet i hvedemel. Vend den herefter i æg og til sidst i rasp.
  10. Fortsæt sådan ved alle kyllingefileterne.
  11. På en varm pande tilsættes olie eller smør. Kyllingefileterne steges. Cirka 3-4 min. på hver side. Hvis dine fileter er meget tykke og de ikke bliver stegt nok indeni, så kan du bage dem færdige i ovnen ved 200 grader.
  12. Server ris, kylling og sauce sammen. Evt med en grøn salat ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på chicken katsu

Nem og sund aftensmad med kylling, som også er super børnevenlig. Chicken Katsu er under kategorien thai mad eller asiatisk mad og det er en form for kylling i karry. Men med den forskel, at kyllingefileten er paneret i pankorasp eller almindelig rasp, hvorefter den er stegt. Det er super nem og lækker aftensmad og vi får det ofte, når vi mangler inspiration og ideer og blot har lyst til noget asiatisk mad.

LÆS OGSÅ: Sund boller i karry

chicken katsu

Paneret kylling i karry

Kylling i karry er bare en af de retter, som smager godt året rundt, så vi får det både om sommeren og om vinteren. Selve sovsen er lavet på grøntsager og man kan sagtens tilføje lidt ekstra grøntsager til den. Om sommeren tilføjer vi eksempelvis lidt blomkål, når der er store danske blomkål, og om vinteren kan vi finde på at tilføje lidt pastinak eller knoldselleri.

Crispy chicken med karrysauce

Vi laver virkelig ofte crispy chicken og vi kan fornemme, at I er mange, som gør det samme. Det er virkelig en lækker og nem måde at gøre kylling mere spændende på. Det plejer også at gå rent hjem ved børn. Og når karrysaucen så oven i købet er lavet på grøntsager, så bliver det jo næsten ikke bedre!

Skal det være sundere, så kan du servere retten med brune ris eller blomkålsris, hvis det også skal være kaloriefattigt. Vi har testet begge dele og det smager også skønt!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Karina,

      Du kan godt tilsætte selleri, men vi ville stadig beholde lidt kartofler i, da det er dem som gør den super cremet 🙂

      Kh

  1. Perfekt opskrift som jeg fulgte præcic som der stod, dejlig og cremet sauce, kan saktens fryses , den er ligesså fin når den bliver tøet op.
    Har brugt opskriften til gæster der roste saucen og spurgte hvordan jeg havde lavet den.
    Jeg blev selv meget overrasket og det flotte resultat.
    Hilsen Kate

    1. Hej Kate,

      Det er bare dejligt at høre! Vi er også selv kæmpe fan af saucen og synes den er meget bedre end ‘almindelig’ karrysauce. Tak for din besked 🙂

      Kh

  2. Har du ikke skrevet forkert? Der står 3 spsk karry. Sovsen blev helt uspiselig for mig, pga alt det karry, selvom det ikke var stærkt

    1. Hej Mette,

      Nej den karry vi bruger, der skal der meget til for at det giver smag. Husk på, at det ikke er en spiseske med top 🙂

      Kh

    1. Ja,

      Men vi tager noget af det fra, som man så kan tilsætte, hvis saucen er for tyk. Det er nemmere at tynde saucen lidt ud, fremfor at skulle gøre den tykkere igen.

      Kh

  3. Har ledt længe efter den perfekte opskrift og fandt den endelig. Men det var kun første gang jeg lavede den, at den blev perfekt. Nu ved jeg ikke hvad jeg gør galt, så det smager slet ikke af noget 🧐
    Måske jeg begyndt at bruge den forkerte karry? Hvilken mærke bruger du?

    1. Hej,

      Ja der kan være SÅ stor forskel på karry, så det kan helt sikkert være det, som gør forskellen. Vi bruger en økologisk karry fra 365 Økologi <3

Skriv en kommentar