Chokolade fudge

Chokolade fudge
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nem hjemmelavet chokoladefudge. Fudge er det rene slik og er perfekt til eftermiddagskaffen eller til slikskålen en fredag aften. Det kan også laves, hvis man skal holde en stor fest og gerne vil have noget andet sødt til kaffen i stedet for småkager.

Ingrediensliste

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 400 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Hak chokolade groft.
  2. Hæld kondenseret mælk over i en gryde eller en skål, der skal gå i mikroovnen.
  3. Varm den kondenserede mælk op under omrøring. Den må ikke koge, så varm den op ved lav varme.
  4. Tilsæt chokoladen og lad det smelte sammen til en ensartet masse. Du kan også gøre det i mikroovnen.
  5. Læg bagepapir eller husholdningsfilm i et fad på cirka 20×16 cm. Hæld chokolademassen i fadet.
  6. Stil fadet på frost i cirka 1-2 timer eller 4-5 timer på køl (gerne natten over).
  7. Når din fudge har sat sig, så tages den op af fadet ved hjælp af bagepapiret.
  8. Skær ud i kvadrater i ønsket størrelse.
  9. Opbevar dem i en lufttæt beholder på køl eller i fryseren. De kan holde sig ca. 2 uger på køl og 2-3 måneder i fryseren.
Bedøm denne ret

Opskrift på Chokolade fudge

Har du prøvet at lave chokolade fudge? Hvis ikke, så er du altså gået glip af noget. Det smager bare så godt og så smelter det nærmest på tungen. Det er perfekt at servere til kaffen i stedet for småkager og man lige har brug for lidt sødt til den søde tand. Vi kan især anbefale at lave en portion fudge og en portion hjemmelavede chokoladetrøfler. Det vil uden tvivl falde i god jord, hvis du serverer det for dine gæster.

Fudge og chokoladetrøfler er det rene slik. Til jul og påske, når vi laver hjemmelavede spiselige gaver, så plejer vi at lave hjemmelavet fudge og så pakker vi det ind i cellofanpapir og binder det med et flot bånd. Der er bare ikke noget som en personlig hjemmelavet gave og det kan virkelig anbefales.

LÆS OGSÅ: Mangocheesecake

Chokolade fudge

Hvordan opbevarer jeg dem bedst?
Vi plejer at opbevare fudgen på køl i en lufttæt beholder. Så kan de holde sig 2-3 uger og så har man altid noget sødt man kan byde folk på, hvis man får uventede gæster.

Kan jeg lave det med hvid chokolade?
Nej, du kan ikke udskifte med hvid chokolade, da forholdet mellem chokolade og kondenseret mælk er anderledes ved hvid chokolade.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar