Chokoladefondant

chokoladefondant
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på chokoladefondant med blødende hjerte. Server med en kugle is og frisk frugt og bær, så har du en dessert, som vil falde i god jord ved alle chokoladeelskere.

Ingrediensliste

  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. smør
  • 3 spsk. sukker
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 60 g. æggeblomme
  • 100 g. æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokolade, smør og sukker sammen i en skål over vandbad.
  2. Tag skålen af varmen. Sigt hvedemel i og rør det rundt.
  3. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør sammen til du har en ensartet masse.
  4. Smør 6 små ramekinskåle med smør eller olie og drys herefter lidt sukker i hver form og fordel det rundt, så det sidder fast på smøret. Hæld det overskydende sukker ud. Du kan også bruge silikoneforme, så behøves du ikke at smøre dem.
  5. Fyld cirka 3/4 del af formen med dej.
  6. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  7. Bag kagerne i ca. 6-7 min. (alt afhængig af din ovns styrke). Der må ikke være noget flydende oven på kagerne.
  8. Lad dem køle af i 3-5 min.
  9. Vend dem rundt på en tallerken. Fjern formen og drys evt. med flormelis på toppen. Server med vaniljeis og frisk frugt. Server med det samme.
  10. Du kan også opbevare kagerne i køleskabet eller i fryseren, inden de skal bages. De skal dog have lidt længere tid i ovnen, hvis de har stået på køl eller er frosne, når de bages. Hvis de har stået på køl skal de cirka have 8 min. Hvis de er frosne skal de cirka have 10 min.
  11. Vi laver altid en “test” kage, så vi kan finde ud af hvor lang tid de skal have for at blive perfekte.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladefondant

Opskrift på den lækreste chokoladefondant, som jo egentlig blot er en lille chokoladekage med blødende indre. Jeg mener, at de i England kalder den for en lavakage, da chokoladen nærmest kommer ud som lava af kagen.

Det er altid en sikker vinder, når vi skal lave dessert. Den kan nemlig serveres både som en sommerdessert men er også super god til de koldere tider. Server en kugle vaniljeis og frugt og bær, som passer til årstiden, så har du en absolut vinderdessert.

Vi serverede dem her til nytår sidste år samen med en kugle is og gæsterne nærmest slikkede deres tallerkener. Det er bare en mild kage, som altid falder i god jord både ved voksne og børn.

LÆS OGSÅ: Fuglereder med flødeskum og friske bær 

chokoladefondant

Flydende chokoladekage

Sådan en flydende chokoladekage smager altså helt perfekt. Server den med en god vaniljeis og friske bær, så har du alletiders dessert. Det er altså en dessert, som plejer at gå rent ind ved alle chokoladeelskere. Selvom kagen ser ret overdådig ud, så er den faktisk slet ikke svær at lave. Den kræver bare lige lidt øvelse og at man kender sin ovn rigtig godt.

Min chokoladefondant bliver ikke flydende 
Der kan være så stor forskel på hvor kraftig ens ovn varmer. Prøv derfor at bage én, inden du bager de andre. Så kan du få en bedre fornemmelse af hvor lang tid de præcis skal have i din ovn for at blive helt perfekte.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Ja, men er usikker på hvor længe de skal have så. Ville lave en testbagning for at have styr på bagetiden inden så 🙂
      Godt nytår!

  1. Hej.

    Jeg ville høre, hvis man lavede en dobbelt portion, ville man så kunne opbevare “dejen” i den skål man laver det i, natten over, og derefter bage kagerne i formene?

    Mvh Kathrine.

Skriv en kommentar