Chokoladekage med Nutella og Oreocreme

Opskrift til personer (Ø23 cm springform) Opskrift til 25 personer (Ø23 cm springform)

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

4 timer

Beskrivelse

Opskrift på en luksus chokoladekage med lag af nutellacreme og oreocreme. Det er et større kageprojekt, men vi lover dig, at den er det hele værd. Den er perfekt som dessert til fødselsdag eller til en større fest, hvor du skal lave kage til mange.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 4 stk. æg
  • 540 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 60 g. bagekakao
  • 400 g. hvedemel
  • 5 dl. mælk
  • 200 g. smør
  • Oreocreme

  • 300 g. naturel flødeost
  • 150 g. Oreo
  • 100 g. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 6 stk. husblas
  • Nutellacreme

  • 300 g. nutella
  • 300 g. naturel flødeost
  • 100 g. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 6 stk. husblas
  • Chokoladesauce

  • 1/3 dl. piskefløde
  • 50 g. mørk chokolade
  • Servering

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 150 g. Oreo

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør. Tilsæt kakaopulver til smørret. Sæt det til side.
  3. I en skål vejes sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel af.
  4. Tilsæt æg, mælk og det smeltede smør med kakaopulver. Pisk det hele godt sammen, så du får en ensartet dej. Dejen er tynd, men det skal den være.
  5. Dejen hældes over i to springforme (Ø22), som er foret med bagepapir eller smurt med smør.
  6. Kagerne bages i midten af ovnen i ca. 35-40 minutter.
  7. Tjek om de er færdige ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt i den. Kommer pinden ud ren, så er kagen gennembagt.
  8. Tag kagerne ud og lad dem køle af.
  9. Når de er afkølet, så tages den ud af formen og skæres evt. til, så de bliver lige høje over det hele.
  1. Når bundene er afkølet skæres de midt over, så du har 4 bunde.
  2. Start med din nutellacreme. Rør nutella, flormelis og flødeost sammen. Pisk fløde og vend den forsigtigt rundt i cremen. Læg husblas i koldt vand i 2 forskellige skåle, da du skal lave 2 lag af cremen.
  3. Oreocreme. Rør flødeost og flormelis sammen. Hak oreo groft og tilsæt til cremen. Pisk fløde og vend den forsigtigt rundt i cremen. Læg husblas i koldt vand i 2 forskellige skåle, da du skal lave 2 lag af cremen.
  4. Til samlingen af kagen. Brug samme springform, som du bagte kagerne i. Brug evt. kagefolie på indersiden. Hvis du følger opskriften og laver den i 4 lag, så er du nødt til at have noget folie eller bagepapir, som går over formen, da kagen ellers bliver for høj. Vi foldede to stykker bagepapir på midten og satte dem sammen med tape, hvorefter vi satte det fast langs indersiden af kanten på springformen.
  5. Start først med et lægge én chokoladebund i bunden af springformen. Hvis du laver kagen med alle 4 lag, så skal du dele dine cremer op, så de kommer i 4 skåle.
  6. Nu skal din nutellacreme laves færdig med husblas. I en lille gryde tilsættes 3 spsk. fløde eller mælk og husblas, som du har vredet for vand. Lad det varme op, indtil husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen.
  7. Tag 2-3 spsk. fra din nutellacreme og put den over i din gryde med husblassen og rør det godt ud. Det gør man for at sænke temperaturen på husblassen, inden den kommer i hele cremen. Tilsæt 2 spsk. mere.
  8. Hæld nu husblassen over i skålen med din nutellacreme og rør det godt sammen.
  9. Hæld din creme ovenpå din chokoladebund i springformen. Lad cremen sætte sig ca. 30 min. på køl. Placer herefter en chokoladebund ovenpå.
  10. Nu skal der et lag oreocreme ovenpå. Denne creme laves på samme måde som nutellacremen.  I en lille gryde tilsættes 3 spsk. fløde eller mælk og husblas, som du har vredet for vand. Lad det varme op, indtil husblassen er helt smeltet. Tag gryden af varmen.
  11. Tag 2-3 spsk. fra din oreocreme og put den over i din gryde med husblassen og rør det godt ud. Tilsæt 2 spsk. mere.
  12. Hæld nu husblassen over i skålen med din oreocreme og rør det godt sammen.
  13. Lad den sætte sig ca. 30 min. på køl.
  14. På samme måde fortsætter du med så mange lag du vil lave.
  15. Når du har alle de lag du vil have, så sættes kagen på køl i minimum 3-4 timer – gerne natten over.
  16. Lav din chokoladesauce ved at tilsætte fløde og hakket mørk chokolade til en lille gryde og lad det varme op ved meget lav varme, indtil du har en ensartet masse.
  17. Tag gryden af varmen og lad saucen køle en smule ned.
  18. Løsn forsigtigt springformen på kagen og fjern kagefolie/bagepapir rundt langs kanten.
  19. Lav små chokoladedryp med en lille ske langs kanten hele vejen rundt på kagen.
  20. Pisk fløde til en fast flødeskum og put den i en sprøjtepose. Sprøjt dutter af fløde langs kanten hele vejen rundt.
  21. Pynt med oreos, hakket chokolade eller hvad der ellers lyster. Kun fantasien sætter grænser.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med Nutella og Oreocreme

En luksuriøs opskrift på chokoladekage med lag lavet af Nutella og Oreo. Det er den ultimative fødselsdagskage eller kage til fest. Den er lidt tidskrævende, men den er alt tiden værd.

Den er syndig, den er sød og den er fyldt med chokolade. Og er du kæmpe fan af nutella og de sprøde oreokiks, så er det her lige en kage for dig.

Vi lavede den faktisk i anledningen af en venindes fødselsdag. Hun spørger os tit om vi ikke vil lave kager til hende. Vi får altid frit spil og må lave lige præcis det vi vil. Og det er jo altid sjovt at få fri leg. Især når det gælder kager. Så det var derfor denne chokoladekage opstod. Og så er det jo bare altid lækkert med en kombination af nutella og oreo. 

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Chokoladekage med Nutella og Oreocreme

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Hvilken Chokoladekage skal der bruges til denne kage, linket hvor der står man skal trykke i opskriften er der ikke?
    Hvis man kun ønsker en kage med et lag af hver, skal man så halvere opskriften med de to cremer?

    1. Hej Celine,

      Linket burde virke nu. Og ja, hvis du blot vil have et lag af hver, så skal du selvfølgelig kun lave en portion af chokoladekagen og halvere cremerne 🙂

      Kh

  2. Hej
    Hvad er øverste bund dækket af/med. Jeg kan se pynten med chokolade i kanten og flødeskummet duttet på samt Oreo pynten. Men hvad er der nedenunder?

Skriv en kommentar