Chokoladekage med passionsfrugt

Chokoladekage med passionsfrugt
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 15 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem chokoladekage med passionsfrugt. Det er en super nem og lækker påskekage, som bliver pyntet med påskeæg.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 2 stk. æg
  • 250 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 40 g. bagekakao
  • 160 g. hvedemel
  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1,75 dl. vand
  • Passionsfrugtskum

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. passionsfrugt
  • 2 dråber gul frugtfarve
  • Pynt

  • 3 stk. passionsfrugt

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sørg for at tage dine æg ud i god tid, så de ikke er iskolde. Du kan evt. lægge dem i lunkent vand.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i én skål og kogende vand og olie i en anden skål.
  3. Vend skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Smør en springform (Ø22 cm) med smør eller lidt olie. Put evt. bagepapir i bunden, så er kagen let at få ud.
  6. Hæld dejen over i formen.
  7. Bag kagen i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille i ovnen.
  8. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
  9. Hvis den er hævet meget op på midten, så skær kagen til, så den er lige høj over det hele.

Passionsfrugtskum

  1. Del dine passionsfrugter på midten. Skrab korn og saft ud i en skål.
  2. Si kernerne fra og behold kun saften (du kan spise kernerne, så smid dem ikke ud).
  3. Pisk fløde med vaniljesukker og flormelis, så du har en fast flødeskum. Vend saften fra passionsfrugterne og lidt gul frugtfarve i fløden.
  4. Fordel din passionsfrugtskum ovenpå chokoladekagen.
  5. Skær de resterende 3 passionsfrugter ud i både og fordel dem ovenpå. Pynt med påskeæg og evt. skovsyre eller lidt mynteblade.
  6. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på påskekage: Chokoladekage med passionsfrugt

En lækker og nem chokoladekage med passionsfrugt. Det er en saftig chokoladekage, som bliver toppet med den lækreste creme af fløde og passionsfrugt. En virkelig lækker kombination af det syrlige og søde.

Det er så fin én påskekage og især, hvis du er til chokoladekage fremfor citronkage. Vi har valgt at pynte med passionsfrugt skåret i både, lidt chokoladepåskeæg og skovsyre. Det er for os den mest perfekte uperfekte kage, som er rustik og samtidig smuk at se på.

LÆS OGSÅ: Citronkage med citron

Chokoladekage med passionsfrugt

Nem chokoladekage

Chokoladekagen er super nem at lave. Den bliver lavet med kogende vand – og hvorfor så det spørger du sikkert? Det gør man for at gøre chokoladesmagen mere intens. Du har måske prøvet at få en chokoladekage, som egentlig ikke smagte af så meget. Når man bruger kogende vand eller kaffe, så fremhæver det chokoladen.

Hvis den skal være ekstra chokoladeagtig, så kan du også tilsætte lidt hakket chokolade til selve dejen. Så støder man på små “lommer” af chokolade, når man spiser den, hvilket også smager helt fantastisk.

Chokoladekage med passionsfrugt

Passionsfrugtskum og andre frugter

Vi har lavet den her med den letsyrlige passionsfrugtskum. Vi er generelt vilde med at lave “bærskum” og “frugtskum”. Det er en super lækker måde at lave noget, som minder om mousse, men uden at skulle bruge husblas. Man pisker blot fløde op til en fast flødeskum og vender herefter saften fra passionsfrugter i. Si kernerne fra, da de ikke er så rare at spise i denne kage. Du kan dog sagtens spise dem. De har en frisk og lækker smag.

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Hej med jer,
    Kagen ser så lækker ud!
    Har I ikke brugt en springform til at bage den i? I så fald hvor stor har jeres været? 🙂

  2. Hej
    Du skriver at kogendevand skal blandes med olie. Men der er ikke angivet nogen mål eller noget. Kagen ser rigtig lækker ud

  3. Hej

    Jeg er VILD med jeres opskrifter! 🙂

    Hvordan ville I opbevare den, hvis man selve kagen ( bunden ) dagen før? Er det noget poseværk også i køleskabet?

    1. Hej Regina,

      Skønt at høre! Vi ville opbevare den i en plastikpose, godt pakket sammen, på køkkenbordet.

      Kh

  4. Hejsa, denne skal prøves! Men kan den laves i en bradepande? Og hvor meget skal jeg så evt gange opskriften op med så? ???

  5. Hejsa
    Er vild med jeres opskrifter ?? Tænkte på, har i evt en god alternativ til en gul mousse/skum til at komme ovenpå da jeg ikke er så vild med passionsfrugt ?

  6. Mums den ser lækker ud? Hvis man nu ikke er vild med passionsfrugt, hvad kan man så erstatte det med?
    Mvh Mette

  7. Hvad gør jeg mon forkert? Nu har jeg lavet kagen 2 gange, og begge ganger falder den sammen i midten. (Allerede inden jeg overhovedet har åbnet ovnen) 😵‍💫
    Mvh. Maria

Skriv en kommentar