Nem chokoladekage med ”snyde” chokolademousse

Chokoladekage med ”snyde” chokolademousse

Nem chokoladekage med ”snyde” chokolademousse

Opskrift til personer (Ø24 cm springform) Opskrift til 8 personer (Ø24 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på chokoladekage med chokolademousse på den nemme måde. Det er en god skærekage både til hverdag og fest. Pynt den med friske bær og chokolade, så kommer den til at ligne en million. Selve kagen kan godt laves dagen før.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 3 spsk. kakao
  • 270 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. natron
  • 2,5 dl. mælk
  • 225 g. hvedemel
  • 100 g. smør
  • Chokolademousse

  • 1 brev Dr. Oetker Chokolademousse
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 70 g. Oreo
  • 70 g. Magic Stars

Fremgangsmåde

1. Sukker, vaniljesukker, æg, bagepulver og natron piskes sammen med en elpisker.
2. Herefter tilsættes mælk, mel, kakao og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
3. Dejen hældes over i en form smurt med smør.
4. Kagen bages ved 185 grader varmluft i 30-35 min.
5. Kagen sættes til afkøling.
6. Imens laves moussen, som laves ved at blande dr. Oetker brevet med 2,5 dl. fløde. På den måde får man en lidt tykkere mousse.
7. Når kagen er kølet ned, så smøres moussen på.
8. Pynt med oreos og magic stars eller andet der lyster og sæt kagen tilbage på køl.

Bedøm denne ret

En nem chokoladekage, hvor der er taget lidt snydemidler i brug. Dette for at det bliver meget nemmere og hurtigere at lave kagen. Nogle gange har man altså travlt, hvilket betyder at man ikke altid har tiden til at lave alt fra bunden. Det er helt i orden. Nogle gange må man hoppe over hvor gærdet er lavest.

Og selvom der er taget lidt snydeting i brug, så er der stadig en super lækker og nem chokoladekage med chokolademousse.

Den har reddet os mange gange og man kan faktisk købe nogle udmærket pulverudgaver af chokolademousse. Den hjemmelavede udgave er selvfølgelig bedst, men den kræver selvfølgelig også mere tid. Vi har både serveret kagen til hverdag og til fest. Hvis den skal være lidt mere luksuriøs, så kan den pyntes op med chokolade, bær og slik. Så får den det der Instagram- og sommer look.

Hvor meget kan forberedes før?

Du kan lave chokoladekagen dagen før og pakke den godt ned i husholdningsfilm eller poser. Vi opbevarer den altid ved stuetemperatur, så forbliver den svampet. Moussen kan du lave maks 5 timer før den skal anrettes, og så er det nemt at bikse den sammen inden gæsterne kommer.

Du kan pynte med lige præcis det du ønsker. Vi brugte Oreo og Magic Stars. Du kan også bruge lys, mørk eller hvid chokolade, bær, slik eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænserne.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Du skriver i opskriften, at det bedste er, at smøre moussen på dagen før. Længere nede skriver du, at man kan bage kagen dagen før, men maks. lave moussen fem timer før… Så hvornår anbefaler du, at man putter moussen på?

    Mvh Marie

    1. Hej Marie
      Ja, det forvirrer lidt, kan vi godt se. Vi anbefaler at smøre moussen på inden servering (cirka 3-5 timer før) 🙂
      Det har vi rettet i opskriften. Tak fordi du skrev.
      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag