Chokoladekage med trøffel og karamel

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den lækreste chokoladekage med trøffel og karamel. En perfekt weekendkage eller dessert med en kugle god vaniljeis til.

Ingrediensliste

  • 1. lag

  • 3 spsk. bagekakao
  • 130 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,25 dl. mælk
  • 50 g. smør
  • 135 g. hvedemel
  • 2. lag

  • 2,5 dl. piskefløde
  • 250 g. mørk chokolade
  • 3. lag

  • 75 g. smør
  • 75 g. brun farin
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Andet

  • 50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

1. lag

  1. Sukker, vaniljesukker, æg og bagepulver piskes sammen med en elpisker.
  2. Herefter tilsættes mælk, kakao, mel og smeltet smør skiftevis lidt af gangen.
  3. Dejen hældes over i en form beklædt med bagepapir (cirka 18×30 cm eller Ø23 cm springform).
  4. Kagen bages ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i cirka 15 min. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  5. Kagen tages ud og nedkøles, hvis den er hævet for meget, så presses den lige lidt flad.

2. lag

  1. Fløde hældes i en tykbundet gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokolade.
  2. Tilsæt hakket chokolade og rør det sammen, indtil du får en ensartet massse. Det kan godt være at det skal røres sammen i et par minutter før alt chokoladen er helt smeltet.
  3. Lad det afkøle en smule inden det hældes over chokoladekagen. Kagen sættes på køl i minimum 4 timer eller frost i 2 timer. Kagen kan sagtens stå til dagen efter på køl.

3. lag

  1. Kom smør og brun farin på en pande. Lad det smelte sammen, imens der røres.
  2. Kom kondenseret mælk i, når det er smeltet sammen.
  3. Pisk herefter med et piskeris til hele massen begynder at samle sig som en tyk karamel.
  4. Tag så panden af varmen og lad karamellen køle af. Rør den godt sammen, når den er kølet af og fordel karamellen udover kagen.
  5. Sæt herefter kagen tilbage på køl.
  6. Inden servering hakkes chokolade groft og fordeles udover.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladekage med trøffel og karamel

Her får du simpelthen opskriften på den absolut lækreste chokoladekage med chokolade trøffel og karamel. Det er sådan en rigtig kompakt og lækker dessertkage, hvor ét stykke er rigeligt. Vi serverer den gerne til fødselsdage eller til festlige anledninger, da den nemlig helst skal laves dagen før, så den kan få lov til at sætte sig.

Skær den ud i stykker og server den evt. med en god vaniljeis og nogle friske bær. Så er vi sikre på, at den nok skal falde i god jord hos både venner og familie. Den er samtidig fryseegnet, så skulle der være rester tilbage, så kan de sagtens fryses. Det plejer vi at gøre og det er altså guld værd, når man lige finder sådan et stykke kage inde bagved en lørdag aften, når man er total kagesulten.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på chokoladekager

chokolade karamel kage

Chokolade karamel kage

Kagen er delt i tre lag. Det er også derfor, at vi kalder den for en chokolade karamel kage. Vi elsker kombinationen af chokolade og karamel, men hvis du kun er til en af delene, så kan du sagtens bare lave et lag. Vi har blandt andet lavet kagen kun med chokoladetrøffel, den opskrift finder du lige her.

Vi har lavet kagen i en springform, men du kan også sagtens lave den i en firkantet form. Vi synes blot, at springforme er så gode at arbejde med, da det er nemt at flytte kagen efterfølgende.

chokoladekage med trøffel

Chokoladekage dessert

Hvis du gerne vil lave et alternativ til den klassiske brownie, som mange ofte laver, så kan vi helt klart anbefale dig den her chokoladekage med chokoladetrøffel og karamel. Den er i hvert fald gået hen og er blevet en af vores go-to opskrifter, når vi skal have gæster og der skal forkæles lidt ekstra. Vi har endnu ikke oplevet, at den ikke er faldet i god jord. Men vi vil dog anbefale dig, at du serverer den med is og friske bær til. Kagen er nemlig meget sød og meget tung i det, så man har brug for det friske fra isen og det syrlige fra bærrene til at opveje det søde. Men så har du til gengæld også den helt perfekte dessert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg har lavet denne kage i dag, og de øverste lag er lækre. Desværre blev det nederste lag meget kompakt, trykket og tam i smagen. Hvad har jeg mon gjort forkert?

    1. Hej Carina,

      Altså selve chokolakagen? Sørg for, at den bliver bagt ordentligt og lad den køle ordentligt af inden du kommer de næste lag på.

      Kh

      1. Hej
        Jeg er i gang med at lave kagen, men mit karamel er blevet grynet, er det meningen eller har jeg lavet en fejl? ?

        1. Hej Birgitte,

          Sørg for at piske godt sammen og ikke for høj varme til at starte med, da brun farin så krystalliserer 🙂

          Kh

  2. Jeg skal lave kagen i aften og lader den stå på køl til i morgen.. kan jeg lave karamellen i aften også og komme det på kaffen i morgen tidlig? Eller bliver den for fast når den bliver kold?

  3. Hej
    Jeg fik det hele til at køre, dog stod chokoladetrøflen lidt for længe, så den var ved at skille inden den kom på kagen
    Jeg er dog lidt skuffet over karamellen, for synes chokoladen overskygger smagen total. Derudover tænker jeg karamellen måske godt kunne bruge et strejf af salt? ?

  4. Vi forsøgte at lave kagen men trøffellaget stivnede aldrig, hvad har vi mon gjort forkert det var tyndt som fløde men vi Brugte også halv hvid og halv mørk chokolade.

    1. Hej,

      Så er det fordi I har brugt halv hvid og halv mørk. Hvid chokolade har slet ikke samme indhold af kakao som mørk chokolade, så der skal mindre fløde i, hvis man bruger hvid chokolade.

      Kh

  5. Hej!
    Hvor længe kan kagen opbevares i fryseren? Dage eller uger, hvis man gerne vil forberede lidt til f.eks. Nytårsaften. 😊

  6. Jeg har lige lavet lag 2 og synes min chokolade trøffel ser noget grynet ud. Hvad har jeg gjort galt?😊

    Hilsen Maria

    1. Hej Maria,

      Var din masse helt ensartet inden den blev sat på køl? Det kan nemlig være fordi den ikke er smeltet godt nok sammen.

      Kh

  7. Jeg oplever at det midterste lag bliver meget vandet/olieret mens jeg varmer det op… det koger ikke. Men det bliver i hvert fald ikke en ensartet masse…

    1. Hej Sabrina,

      Har du mon brugt chokoladeknapper? Og hvis det ikke bliver til en ensartet masse, så tilbage på komfuret ved lav varme under omrøring 🙂

      Kh

  8. Hej.
    Jeg brugte en 24ø springform til denne kage, min chokoladekage bund er blevet meget tynd og chokoladetrøffel laget er blevet meget tyk/høj.
    Den er ikke blevet sådan lige meget af hver som jeres på billedet😅 Hvad er der lige gået galt?

    1. Hej Louise,

      Har du mon ændret eller skiftet noget ud i opskriften? Send os meget gerne et billede af det på mail eller på Instagram. Nogle gange er det lidt nemmere for os at vurdere hvad der kan være gået galt, når vi ser det. <3

      Kh

  9. Jeg har lige bagt kagen idag, og trøffel laget stivnede aldrig ,selvom det stod på køl over natten hvad kan jeg have gjort forkert?

  10. Hej, jeg er altid så usikker når der skal smør i opskriften. Er det ligemeget hvilket slags smør/bagemargarine jeg bruger?

    1. Hej,

      Når det er smeltet smør som i denne opskrift, så kan du godt bruge bagemargarine. Men der er nogle opskrifter, hvor man skal bruge rigtigt smør, da margarine er et blandingsprodukt og det opfører sig lidt anderledes.

      Kh

    1. Hej,

      Den kan fryses ned i stykker eller som en hel kage. Pak i en bøtte eller i husholdningsfilm og frys ned.
      Tag op 4-5 timer før den skal bruges igen 😀

      Kh

  11. Jeg har lavet den her kage flere gange nu (den er altid et hit hos gæsterne!). Står nu og skal bage den igen og synes der plejer at stå, at man skal bruge farinsukker til 3. lag. Er jeg forkert på den?

    1. Hej,

      Vi har ændret lidt i opskriften for at gøre den nemmere. Men kan sende dig den gamle,hvis det er 🙂

      Kh

  12. Hej
    Da jeg lavede kagen, stivnede min karamel aldrig. Skal den varmes op? Jeg købte den færdig på dåse.

  13. Jeg har lige bagt denne kage. Alle tre lag smagte lækkert og i hvert fald bedre end den så ud🥴
    Min trøffel løb ned af siderne og lagde sig under kagen (stivnede ikke rigtig)
    Karamellen lå fint ovenpå kagen indtil jeg tog ringen af springformen, derefter flød det bare ud og ned af siderne.
    Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke🤷🏻‍♀️
    Skal karamellen op og koge for at den kan sætte sig?

    1. Hej Jeanette,

      Vi lægger lige en video op på opskriften, så man nemmere kan se hvilken konsistens man skal gå efter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar