Citronkage med creme

Nem opskrift på citronkage med creme
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på en lækker citronkage med creme. Det er den perfekte påskekage til årets påskefrokost. Den består af saftige bunde, citroncreme og hvid chokolade.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 2 stk. æg
  • 1,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 350 g. sukker
  • 2 dl. mælk
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 280 g. hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • Citroncreme

  • 200 g. mascarpone
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. flormelis
  • Pynt

  • 200 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

Bunde

  1. Pisk æg og sukker til det skummer.
  2. Vej alle de tørre ingredienser af og kom alle de våde ingredienser i en skål.
  3. Bland skiftevis de våde og de tørre ingredienser i din æggeblanding, indtil du har blandet det hele i og har en ensartet dej.
  4. Beklæd bunden af en springform (Ø23) med bagepapir og smør siderne med smør.
  5. Hæld dejen i formen.
  6. Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. Dæk den evt. med sølvpapir efter 20 minutter. Så bliver den ikke alt for mørk og så hæver den flot op. Tjek om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller strikkepind ned i midten af kagen. Hvis den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt.
  7. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Creme

  1. I en skål puttes mascarpone, fløde, vaniljesukker, flormelis, saft fra en halv økologisk citron og revet citronskal fra den citron op i en skål.
  2. Herefter piskes med en elpisker, indtil du har en fast creme.
  3. Smag til med flormelis/citronsaft for at justere sødme/syrligheden, så den passer til din smag.

Samling

  1. Skær de afkølede bunde over i to.
  2. Placer den nederste bund på en tallerken eller serveringsfad.
  3. Smør din citroncreme på.
  4. Top med den øverste bund.
  5. Hak hvid chokolade fint og smelt enten over vandbad eller i mikroovn (giv den 30 sekunder af gangen, så du kan styre temperaturen, hvis du gør det i mikroovn).
  6. Smør den smeltede hvide chokolade ud på toppen af kagen.
  7. Pynt evt. med lidt påskeslik, skovsyre eller friske bær.
  8. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på citronkage med creme

En super nem og lækker opskrift på en svampet citronkage med creme og hvid chokolade. Det er den perfekte påskekage, hvis du spørger os. Den består af saftige citronbunde, som er virkelig svampede. I midten er der en creme lavet på mascarpone, lidt citron og fløde. Til sidst er den toppet med hvid chokolade og er pyntet med påskeslik. En super nem og lækker påskekage, som smager absolut forrygende.

LÆS OGSÅ: Cheesecake med karamel

Nem opskrift på citronkage med creme

Kan jeg lave den dagen før?

Ja, du kan sagtens lave kagen dagen før. Det bliver den faktisk kun bedre af! Hvis bundene får lov til at sætte sig ordentligt med cremen. Bundene kan også sagtens laves et stykke tid på forhånd, skæres over og så fryses ned. Vi plejer at lægge et stykke bagepapir imellem bundene, inden de fryses ned i en plastikpose. Så er de nemme at tage op og herefter fylde med creme og toppe med chokolade.

Nem opskrift på citronkage med creme

Kan jeg bruge appelsin?

Hvis du ikke er så meget til citronkage, så kan du sagtens udskifte alt citron med appelsin. Du kan også udelade det helt, men vi anbefaler at have enten appelsin eller citron. Det giver noget friskhed til kagen, som ellers godt kan blive tung på grund af cremen og den hvide chokolade.

 

Følg endelig med på de sociale medier

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Hej, jeg har givet kagen de 40-45 min i ovnen men kagen er stadig flydende indeni. Jeg føler at jeg gjort alt præcis efter opskriften. Hvordan kan det være?

    1. Hej Maja,

      Det kan være, at den lige skal have lidt længere i din ovn. Det er ikke sikkert, at vores ovn varmer det samme som din. Giv den blot 5-10 min. længere, indtil den er gennembagt 🙂

      Kh

  2. Hej 🙂
    Jeg har lavet kagen to gange nu. Hver gang falder den helt sammen på midten. Hvordan kan det være?

    1. Hej,

      HVor lang tid pisker du æg og sukker? Hvis det bliver overpisket, så kan det nemlig godt være grunden 🙂

      Kh

Skriv en kommentar