Cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder
Opskrift til stk. Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre, sprøde cookies med chokolade og nødder. Nemme småkager, som er hurtige at lave. Med mørk chokolade og nødder.

Ingrediensliste

  • 110 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 125 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. æg
  • 210 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker i 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg og pisk godt igen.
  4. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  5. Tilsæt melblandingen til den våde blanding. Rør det hele godt sammen.
  6. Hak chokolade og nødder groft og vend det i dejen.
  7. Vej dejen af til ca. 45-50 g. pr. stk. Pres hver kugle let sammen med hænderne. Placer dem i en bøtte eller tallerken.
  8. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  9. Gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Placer 6 klumper dej på hver plade med god afstand.
  11. Bag én plade af gangen. Bag først i 6 minutter.
  12. Tag herefter pladen ud og vend den. Bag igen i yderligere 6-7 minutter (alt efter hvor kraftig din ovn er). Vi vender pladen undervejs, da vores ovn bager lidt ujævnt. Hvis din ikke gør det, så behøves du ikke at vende dem.
  13. Når de begynder at blive gyldne i kanterne og på overfladen, så tages de ud.
  14. Når de bliver taget ud, så er de stadig bløde. Når de får lov til at køle af, så bliver de hårde.
  15. Bag de resterende cookies.
  16. Lad alle dine cookies køle af på en bagerist.
  17. Når de er afkølet pakkes de i en småkagedåse eller lufttæt beholder.
Bedøm denne ret

Opskrift på cookies med chokolade og nødder

Nem opskrift på sprøde og lækre cookies med chokolade og nødder. Chokolade og nødder er den perfekte kombination i cookies. Vi valgte at bruge hasselnødder, men du kan også sagtens bruge mandler, valnødder eller pekannødder. Du kan også bruge en lys chokolade istedet for mørk chokolade.

De er super nemme at lave og så smager de forrygende. Småkager med chokolade og nødder er en sikker vinder til julebagningen eller blot som et hyggeligt lille bageprojekt.

LÆS OGSÅ: Cookies med smarties 

cookies med nødder

Småkager med chokolade og nødder

Man kan lave de lækreste hjemmebagte småkager med chokolade og nødder. Vi elsker kombinationen af de to og så kan man jo selv vælge hvilke nødder og hvilken chokolade man bruger. Kombinationen af hasselnødder og mørk chokolade er super lækker, men du kan også sagtens bruge mandler, valnødder eller pistacienødder. På samme måde kan du også bruge hvid chokolade eller lys chokolade. Eller en kombination af flere slags. Kun fantasien sætter grænser!

Cookies med chokolade og nødder

Mine cookies flyder ikke ud – hvad gør jeg forkert?
For det første, så er det super vigtigt, at du bruger blødt smør og at det bliver pisket godt. Bruger du koldt smør, så vil din dej være mere fast og mere kold. Det vil også gøre, at dine cookies ikke flyder så meget ud.

Hvilken smør bruger I?
Vi bruger altid rigtig smør. Oftest bruger vi Lurpak. Vi synes, at smørbar godt kan give et anderledes resultat, da den ikke er lige så fast.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Opskriften på Cookies er fejlbehæftet,
    Mængden af smør/æg harmonerer slet ikke med mængden ag mel.

    1. Hej Jane,

      Hvad er det der ikke lykkes for dig? Vi har aldrig problemer. Husk at smør skal være blødt 🙂

      Kh

  2. Mine cookies var helt smuldret efter jeg havde fulgt opskriften og de flyder slet ikke ud? Hvad gør jeg galt ? Jeg har fuldt opskriften som jeg skulle. Og smørret har stået ude

    1. Hej Nanna,

      Var smørret godt blødt? Det er nemlig super vigtigt, da dejen ellers vil blive “for kold” og netop smuldre og ikke flyde lige så meget ud i ovnen. Sørg også for at bruge rigtig smør og ikke smørbar 🙂

      Kh

  3. Næringsindhold? Super god opskrift! Tilføjede dog lidt mælk for at nødder og chokolade klistrede sig til dejen

  4. Hej Nanna – du skriver, at kagerne skal i ovnen af 2 omgange. Jeg satte alle 14 stk. på bradebrander og satte dem begge i ovnen (180˚ varmluft) på samme tid.
    Det påvirkede nu ikke resultatet. At de så fik lidt for meget, skyldes bagerens skepsis over for bagetiden i opskriften. Det er han så ikke mere 😅
    Ellers en fed opskriftside du har der. Jeg bruger den tit.

    Mvh Peter B.

    1. Hej Peter,

      Dejligt du havde succes med at have begge plader i på samme tid. Det er ikke alle, der har det. Derfor anbefaler vi at bage over to omgange 🙂
      Men tak for de fine ord! Dejligt du bruger vores side. 🙂

      Kh

  5. Er det muligt at lave dejen og så fryse den ned inden man skal bage, så man kan tage op og altid have friske cookies?

  6. Hej igen vil høre ad om det er muligt at fryse dejen ned inden man bager så man altid har friske cookies?

Skriv en kommentar