Cremet pastasalat med karry og bacon

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på hjemmelavet pastasalat med sprød bacon, vendt i en cremet karrydressing. Den er perfekt som tilbehør til kylling eller en grillet pølse og den kan sagtens laves i god tid. Faktisk bliver den kun bedre af at blive lavet dagen før, da den så får lov til at trække.

Ingrediensliste

  • Fyld

  • 100 g. frosne ærter
  • 70 g. majs på dåse
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 0,5 stk. rødløg
  • 200 g. bacon i tern
  • 200 g. pasta
  • Dressing

  • 200 g. creme fraiche
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. mælk
  • 2 tsk. sød sennep
  • 1 tsk. flormelis
  • 3 tsk. karry
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, så tilsættes pasta.
  2. Kog det efter pakkens anvisning.
  3. Når det er al dente, så drænes det for vand og sættes til side (bland evt. lidt olie i efter, så undgår du, at de klistrer sammen).
  4. Steg bacon på en tør pande til det er sprødt. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Læg bacon over på tallerkenen. Sæt til side.
  5. Hak rødløg, forårsløg og rød peberfrugt fint. Dræn majs for vand og skyl ærter i koldt vand til de er optøet.
  6. Rør dressingen sammen. Smag til med salt/peber og evt. mere karry.
  7. Vend den kolde pasta sammen med grøntsagerne, sprød bacon (gem evt. noget til pynt) og halvdelen af dressingen. Herefter kan du justere pastasalaten til din egen smag og blande mere dressing i, så det passer til din smag. Det er så individuelt hvor snasket man vil have den.
  8. Top til sidst med bacon og evt. mere forårsløg.
  9. Server den med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med karry og bacon

Her får du opskriften på en nem, cremet pastasalat med karry og bacon vendt i karrydressing. Udover det, så er der også ærter, majs, rødløg, peberfrugt og forårsløg i pastasalaten, hvilket komplimenterer den milde karrysmag og sprøde bacon rigtig godt. 

Pastasalat er lækkert, da det både kan spises til frokost og til aftensmad. Der er mange forskellige varianter af pastasalater, men denne med karry og bacon må være én af vores favoritter. Det er også en af vores go-to opskrifter, når vi ikke har nogle ideer eller inspiration til aftensmad. 

LÆS OGSÅ: Pastasalat med grøn pesto

Pastasalat med karry og bacon

Pastasalat med karrydressing

Der er intet som en hjemmelavet karrydressing til at vende den her lækre salat i. Det er en super simpel dressing med karry, som har en mild smag. I stedet for en hjemmelavet udgave, så kan du selvfølgelig også blot købe en færdiglavet dressing. Du kan også servere dressingen ved siden af pastasalaten, så folk selv kan putte dressing på.

Kan jeg bruge andet end bacon?

Hvis man vil ændre lidt på den, så kan man i stedet for bacon sagtens bytte det ud med sprødstegt serranoskinke eller parmaskinke. Det gør pastasalaten knap så fed og man får stadigvæk det sprøde element. Vi bruger ofte serranoskinke som alternativ til bacon. Bag det blot i ovnen i ca. 5-8 minutter. Lad det køle af og bræk det i stykker. Det giver samme saltede smag, som bacon.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

I den her opskrift bruger vi majs, ærter, rødløg, forårsløg og peberfrugt, men man kan også sagtens bruge purløg eller frisk persille. Generelt pifter friske krydderurter den op og giver masser af smag. Du kan også sagtens udelade nogle af grøntsagerne eller tilsætte andre. Pastasalat er nemlig en super måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen også. Det smager også skønt med bønner, edamamebønner, sukkerærter, radiser eller gulerødder i.

Kan jeg bruge andet end flormelis?
I stedet for flormelis, så kan du også bruge honning, akaciehonning eller almindelig sukker. Vi bruger blot flormelis, fordi det nemt bliver opløst i dressingen.

Karrypastasalat

Du kan også uden problemer lave denne  karrypastasalat dagen før. Det vil også gøre, at den får lov til at trække en masse smag fra de friske krydderurter og karryen. Vi anbefaler at blande halvdelen af dressingen i dagen før og den anden halvdel i på dagen, hvor den skal spises. Så kan du også nemt justere mængden af dressing.

Bare opbevar den i køleskabet, pakket ned i husholdningsfilm eller i en bøtte med låg på. Så er den nem at tage frem dagen efter, når den skal bruges. Det gør også, at den er oplagt, hvis man skal have mad med til sammenkomster eller på familietur.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Tak for svar. Det fungerede fint med sød sennep. Jeg har dog et spørgsmål. Nu prøvede jeg at lave kartoffelsalat med karry i sidste uge og denne pastasalat igår. Begge gange har vi oplevet at når man har spist lidt af det så kommer der en stærk eftersmag nærmest en harsk smag. Kan det være rødløgen der giver denne smag?

    Mvh Line

    1. Hej Line,

      Hmm en harsk eftersmag.. Det har vi aldrig oplevet. Det kan godt være rødløg eller den karry du bruger.

      Kh

  2. Jeg fulgte opskriften 100% men jeg syntes godt nok den smagte meget og parfumeret af Dijon sennep. Jeg endte med at tømme resten af creme fraichen, mere mayonnaise og mere karry før den fik smagen væk. Jeg tror bare man skal putte 1/2 teske Dijon sennep i.
    Men ellers var det en god opskrift 😀

    1. Hej Ina,

      Det er selvfølgelig en smagssag med hvor meget sennep man synes der skal i. Men vi tager selvfølgelig din feedback til efterretning 🙂

      Kh

    1. Hej Helga,

      2-3 dage 🙂 Men den kan godt blive lidt “tør” af at stå i køleskabet. Hvis den bliver det, så kan du røre lidt ekstra dressing i eller lidt ekstra creme fraiche ved servering.

      Kh

  3. Hold da op! Familien havde nær osse spist bordet… Der blev levnet – KUN fordi de vil have det med i morgen i madpakken. Fedt der ikke er rester – har svært bedst få brugt dem.
    Tak for opskriften. Og tak for madplanen. Jeg er ved at gå AGURK over at skulle finde på, men så var det jeg så I havde gjort det for mig. TUSIND TAK!!!
    Kram Lene

    1. Hej Lene,

      Sikke en skøn tilbagemelding! Det er vi simpelthen bare så glade for at høre altså. Dejligt, når det også falder i god jord hos de små. Tak for din besked 🙂

      Kh

    1. Hej Anja,

      Det er bare en mild sennep, som ikke er for stærk i det. Man plejer at kunne købe en eller anden variant af det i alle supermarkeder 🙂

      kh

  4. Hej
    Jeg vil prøve mig med denne.. men overvejer lidt om jeg måske skulle prøve at bruge flødeskum i stedet for mælk… tror det er et no go?

Skriv en kommentar