Dagmartærte

Opskrift på hjemmelavet dagmartærte af wienerdej
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet dagmartærte lavet på wienerdej med remonce og vaniljecreme. Den lækreste morgenkage, som smager helt forrygende.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 stk. æg
  • 500 g. hvedemel
  • 150 g. smør
  • Remonce

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • Vaniljecreme

  • 2 stk. æggeblomme
  • 3 tsk. majsstivelse
  • 2,5 dl. mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • Glasur

  • 100 g. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • 1 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i koldt vand.
  2. Tilsæt æg og sukker.
  3. Ælt melet i lidt efter lidt.
  4. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  5. Tag dejen ud fra køl.
  6. Rul den ud til 20 x 35 cm. ca. 1 cm. tykkelse.
  7. Tag smør ud fra køleskabet. Skær skiver af smørret og dæk 2/3 del af dejen med skiver af smør. Se evt. billeder af fremgangsmåden længere nede.
  8. Fold herefter først den ene side over og folde den over igen, så man ender med at folde to gange. Læg evt. dejen på køl 30 minutter inden du fortsætter med næste foldning.
  9. Herefter rulles den ud igen og foldes på samme måde. Når den så skal rulles ud igen, så drejer du lige dejen, så man igen ruller den ud på den lange led. Læg den i køleskabet 15-30 minutter imellem hver foldning.
  10. Dette gentager du 3 gange.
  11. Del herefter dejen i to.
  12. Den ene rulles ud, så det passer med bunden i en springform med diamater på 26 cm. Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Placer herefter dejen ovenpå. Den må gerne gå lidt op over siderne.
  13. Smør herefter remonce på bunden, efterfulgt af et lag vaniljecreme.
  14. Den anden halvdel af dejen rulles ud til et rektangel. Smør med remonce og rul sammen, på samme måde som man laver kanelsnegle.
  15. Skær “snegle” på ca. 2 cm.
  16. Placer sneglene ovenpå din bund i springformen. Placer dem med et par centimeters mellemrum.
  17. Sådan fortsætter du indtil formen er fyldt ud.
  18. Læg et viskestykke over og lad kagen hæve et lunt sted i 1 time og 30 minutter.
  19. Bages ved 220 grader alm. ovn i ca. 25-30 minutter.
  20. Lad kagen køle af.
  21. Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og vand. Tilsæt vand lidt efter lidt, indtil du får den ønskede konsistens.
  22. Dekorer din dagmartærte med glasur og server, når glasuren er størknet.

Vaniljecreme

  1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).

Remonce

  1. Rør blødt smør sammen med sukker. Sæt til side indtil brug.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet dagmartærte af wienerdej

Her får du opskriften på en rigtig hjemmelavet dagmartærte. En rigtig dagmartærte laves nemlig på wienerdej. Hvis den laves på en almindelig gærdej, så er det en smørkage. Den eneste forskel på de to er blot wienerdejen. For begge er fyldt med remonce og vaniljecreme. Det er den lækreste morgenkage, som bare smager helt forrygende.

Opskrift på lækre, hjemmebagte spandauer

Opskrift på hjemmelavet dagmartærte af wienerdej

Den bedste dagmartærte

Dagmartærte må være én af vores absolut yndlings bagerkager! Især når den bages som her, fyldt med smør, remonce og glasur på toppen. Man kan også sagtens lave kagen på en gærdej, men skal det være den helt klassiske udgave, så skal den altså laves på wienerdej.

Det er virkelig definitionen på en lørdags- eller søndagskage. Server den til brunch, morgenbordet eller til eftermiddagskaffen. Du kan også sagtens lave den uden glasur, hvis du synes det bliver lidt for sødt med glasur også.

Opskrift på hjemmelavet dagmartærte af wienerdej

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Tror ikke jeg fik udtrykt mig rigtigt.
    Tænkte på den færdige dej med smør rullet ind, så jeg bare kunne rulle ud og ligge den i springformen og derfra følge opskriften ???

    1. Hej,

      Det kan du godt, hvis du koldhæver dejen og bruger mindre gær. Ellers kan du ikke, da dejen vil overhæve ellers 🙂

      Kh

Skriv en kommentar