Pebernødder

pebernødder
Opskrift til stk. Opskrift til 150 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på de bedste pebernødder, som er sprøde og fyldt med smag. Den bedste opskrift på gammeldags pebernødder. Opbevar dine pebernødder i en kagedåse, så kan de sagtens holde sig i 1-2 måneder. Så du kan sagtens bage dem i god tid op til jul.

Ingrediensliste

  • 65 g. brun farin
  • 65 g. sukker
  • 130 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. hvid peber
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. natron
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde

  1. Lad smørret få stuetemperatur. Alle ingredienserne vejes af og placeres i en skål, hvorefter det æltes indtil du har en ensartet dej.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt på køl i 1 time.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  4. Tag din dej ud af køleskabet. Del den i 4. Rul ud til lange pølser og skær små stykker af. Tril til kugler og placer på en bageplade med bagepapir med lidt mellemrum mellem hinanden.
  5. Bages i ca. 8-10 min.
  6. Lad dem afkøle på en bagerist.
  7. Opbevares i en småkagedåse i op til en måned.
Bedøm denne ret

Opskrift på pebernødder

Den bedste opskrift på hjemmelavede pebernødder, som er en af vores faste juleopskrifter hvert år. Det er den mest fantastiske pebernøddedej, som er nem at arbejde med. Man kan vælge at trille dem til kugler eller man kan rulle dejen til en lang pølse og skære små stykker.

Vi elsker pebernødder. De er nok på vores top 3 over julesmåkager og vi har bagt dem lige så længe vi kan huske. En del af vores passion for madlavning kommer fra det nærvær, som madlavning kan give. Og julebagningen giver virkelig muligheden for at bage sammen med venner og familie. Det giver muligheden for at være tilstede, for man har ikke mulighed for at sidde med sin telefon, når man har hænderne begravet i småkagedej.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler 

pebernødder

Gammeldags pebernødder

Det er en super nem opskrift på gammeldags pebernødder. Her er der ingen fusk med krydderierne og vi bruger ikke en færdigblanding. Selvom ingredienslisten måske er lidt lang, så får du altså de lækreste småkager, som vi synes har den helt perfekte balance mellem alle krydderierne. Det giver de absolut bedste gammeldags pebernødder.

Pebernødder uden fløde

Vores opskrift er lavet uden fløde. Vi kan se, at mange opskrifter bruger fløde, men vi synes slet ikke det er nødvendigt. Derfor får du her en super nem opskrift, som er lavet helt uden fløde.

Kan jeg lave dejen dagen før?
Ja, det kan du sagtens. Lav den gerne dagen før og opbevar den i køleskabet. Pak den ind i husholdningsfilm eller i en plastikpose, så den ikke danner skorpe. Så holder dejen sig bedst.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Har netop bagt disse pebernødder, og de smager fantastisk!
    De er god blevet mere til pebernødsmåkager i størrelsen.. Hvordan får i dem så små?

    1. Hej Anja,

      Har du brugt smør fra blok? Eller smørbar?
      Og ellers kan det lyde som om, at dejen ikke har været kold nok, da den er bagt.

      Kh

    1. Hej Maiken,

      Nej desværre ikke pr. 100 g. Men det er udregnet for hele portionen og pr. stk. Det kan du se i vores app og som medlem af Mit Mummum <3

      Kh

  2. Super dejlig og krydret pebernød. Jeg erstattede 1 tsk natron med 1 tsk bagepulver, eftersom opskriften ikke indeholder noget syrnet mælkeprodukt. De blev virkeligt lækre, og de smager suverænt, hvis man lige dypper dem i en kop kaffe.

    1. Hej,

      Det ændrer smagen og konsistensen en smule, da brun farin har en anderledes smag end alm. flormelis og opfører bliver mere karamelliseret i smagen 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Vi vil ikke anbefale smørbar til småkager. Men ja, hvis du kun har den mulighed, så ville jeg også tilsætte ekstra mel 🙂

      Kh

Skriv en kommentar