Den bedste chokoladekage

Opskrift til personer Opskrift til 9 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chokoladekage, som er saftig, svampet og på ingen måde tør. Den har en fantastisk glasur på toppen og må bare prøves!

Ingrediensliste

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. kærnemælk
  • 1 stk. æg
  • 30 g. bagekakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør
  • Glasur

  • 45 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 3 spsk. vand
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

Kagen

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  3. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  4. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på (20 x 20 cm.). Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 20 minutter.
  10. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere.
  11. Tag kagen ud og lad den køle af.

Glasur

  1. I en lille gryde smeltes smør.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Juster til med kaffe eller vand til du har en flydende, ensartet glasur.
  3. Fordel glasuren på kagen. Lad den sætte sig.
  4. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over.
Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste chokoladekage

Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage – det vil sige den bedste chokoladekage efter vores mening! Den er svampet, den er saftig og den er på ingen måde tør. En kage fyldt med smag og så har den en lækker og smørblød glasur på toppen. Der findes ingen bedre kage.

Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand, smeltet pålægschokolade eller som denne i den her opskrift. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos.

Chokoladekage med kærnemælk

Den her chokoladekage er lavet med kærnemælk. Det gør den super saftig og lækker! Vi har ofte en liter kærnemælk stående i køleskabet – også selvom den render over dato. Det er nemlig så godt til bagning og kager, der skal være saftige.

Kan jeg bruge andet end kærnemælk?

Hvis du ikke har kærnemælk, så kan du også bruge alm. mælk. Du tilsætter blot 1 tsk. citronsaft til de 60 ml. mælk, så fungerer det på samme måde som kærnemælk. Du kan ogs åbruge fløde. Men hvis du nu køber kærnemælk og ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale de her lækre kærnemælksboller.

LÆS OGSÅ: Giftkage – Opskrift på grøn bladankage

Opskrift på den bedste chokoladekage Opskrift på den bedste chokoladekage

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvis jeg skulle bage denne lækre kage i en stor bradepande, hvor meget skal jeg så gange den op med?

        1. Elsker jeres opskrifter. Og synes denne chokolade kage smager fantastisk. Den bedste lade kage jeg har fået.
          Men kagen smuldre lidt og glasuren falder af som en stor klump. Hvad kan disse 2 ting skyldes?

          1. Hej Sussi,

            Har du mon bagt kagen for meget? Der kan være stor forskel på ovne, så måske din kage lige skal have 5 min. mindre i ovnen. Har du tilføjet mere til glasuren? Mere flormelis eller?

            Kh

      1. Tænker ikke den har fået for meget i og med den stadig er lækker saftig og bestemt ikke tør ?. Har lavet en dobbelt portion måske det er fået galt der. Men har fulgt opskriften.
        Den smager stadig fantastisk ?

  2. Hejsa kunne jeg være så heldig at i havde et tal på kulhydrater pr 100g? Der er diabetes i min familie :-/
    Knuz Michella

    1. Hej Michella,

      Desværre ikke 🙁 Men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal, så får du udregningen.

      Kh

    1. Hej,

      Ja det kan du godt. Bare tilføj 1 tsk. citronsaft til mælken, så får du samme effekt som med kærnemælk 😀

      Kh

    1. Hej, jeg har nu bagt denne kage flere gange og den er SÅ lækker!

      Den er blevet min absolut yndlings chokoladekage.

      Da jeg altid har A38 i køleskabet har jeg brugt det i stedet for kærnemælk.

      Tak for en skøn opskrift! ?

  3. Det er virkelig en god kage! Det er en ny favorit i familien ? Hvis jeg vil bage muffins i stedet, hvor lang tid skal de så ca have?

  4. Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på ca 26×36 cm? 🙂

    Hilsen Annesofie

  5. Tak for hurtig svar. Skal den have samme tid i ovnen også så, når den bages i en større form?

    Hilsen Annesofie

    1. Hejsa,

      Så ville jeg fryse den ned, hvis den først skal bruges 2 dage efter, så den er så god som mulig 🙂

      Kh

  6. Hej
    Hvis jeg først skal bruge kagen i morgen eftermiddag, kan jeg så stadig bage den i dag? ? Tak for jeres evige gode opskrifter!!

    1. Hej,

      Lige præcis i denne opskrift, så ved vi det desværre ikke.
      Vi har dog flere banankager, som er sødet med bananer i stedet for sukker. Prøv at tjekke dem ud 🙂

      Kh

  7. Hej
    Jeg får gæster til fødselsdag og ville rigtig gerne bage denne chokoladekage da det er en favorit her hjemme men der kommer en som er glutenallergiker. Ville man kunne bage denne kage med glutenfri mel?

    Mvh Natasja

    1. Hej,

      Sagtens. Omkring 15-20 minutter, men hold øje med dem undervejs, da det også afhænger af størrelsen på dine muffinsforme 🙂

      Kh

  8. Hej,
    Skal denne kage opbevares på køl? Og kan man komme frosting på den mon? I så fald skal den så på køl?
    Mvh. Isabella

    1. Hej Isabella,

      Vi opbevarer den bare ved stuetemperatur i en pose. Du kan godt lave en frosting og komme på og så skal den på køl ja 🙂

      Kh

  9. Fantastisk kage. Perfekt til en god børnefødselsdag. Her var det to 6 årige piger der skulle holde fødselsdag for deres veninder fra børnehaven. Det var nemt og lige til at stå med de to, veje det hele af (vi lavede dobbelt portion til en lidt større form). Tørre ingredienser her, våde her, vende vende. Helt perfekt.

  10. Hej med Jer
    Ville blot informere om at denne opskrift ikke kommer frem hvis man går ind på jeres hjemmeside og søger på chokoladekage. Her skal man vide at denne hedder alletiders chokoladekage.
    Mvh Tina

    1. Hej Tina,

      Den kommer godt nok frem, når vi søger på chokoladekage. Vil du sende et billede til mummum@email.com af hvordan det ser ud hos dig, når du søger på chokoladekage. 🙂

      Kh

  11. Du skriver at man skal gange med tre ved en bradepande størrelse. Gælder det også når man har valgt til 20 personer?

    1. Hej Dorthe,
      Nej, det er de 9 personer vi ganger med 3. Du skal vælge 27-30 personer, hvis du vil lave til en bradepande 🙂
      Kh

    1. Hej,

      Den er stadig fin, men den er selvfølgelig ikke som nybagt 🙂
      Vi ville tage den op 1-2 timer før.

      Kh

  12. Hejsa, jeg skal holde min 40 års fødselsdag og vil mægtig gerne prøve t bage din opskrift. Jeg vil lave den i en bradepande der måler 32×42 (den helt store) så kan jeg læse at jeg skal vælge til 27-30 personer.

    Mange skriver at kagen er rigtig god og at den hitter til børnefødselsdage…er den lige så godt når vi snakker en voksen fødselsdagsfest. Jeg fylder som sagt 40 og der kommer en masse jævnaldrende som jeg gerne vil imponere med en rigtig godt kage.
    Så derfor…er det en god voksen kage eller kan du anbefale en af dine andre, hvis du synes det er mere passende?

    1. Hej Natasja,

      Det er en god klassisk chokoladekage. Hvis det er til dessert, så ville jeg dog vælge noget andet som en brownie og servere med vaniljeis til.
      Hvis det er til kaffen, så er den mægtig god 🙂

      Kh

  13. Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på 31×23 cm? Og når i siger mælk og æg skal blandes sammen, skal de piskes sammen eller blot blandes?

    1. Hej,

      Mælk og æg skal bare lige piskes sammen kort, så ægget røres ud. Vi ville bare gange med 1,5 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Du kan gøre begge dele. Piske med en gaffel eller bare kort med en elpisker, så ægget er rørt ud.

      Kh

  14. Hej

    Min bradepande er ca. 35 x 42. Hvad ville du gange opskriften med her?

    God dag 😊
    Mvh Line

  15. Vil lave denne til fødselsdag, og hvis jeg skal lave lagkage (2 lag) med denne opskrift i en 26 cm springform, hvor mange pr. skal jeg lave opskriften til og hvor længe skal kagen have i ovnen? 🙂

    1. Hej,

      Så ville jeg gange med 1,5 🙂 Og bagetiden, der ville jeg bare holde øje med den løbende. Det er svært præcist at sige.

      Kh

  16. Spørgsmål:
    Jeg har kun 96 gram smør lige nu og det er ret sent, så jeg kan ikke nå at købe mere smør. Hvad kan jeg bruge som erstatning?

  17. Hej MumMum

    Tror i kagen kan bages i en springform på 20 cm og skæres ud i 3 bunde til en lagkage?
    Og i så fald, hvor meget skal den ganges op med så?
    – (Mega lækker opskrift!) 🙂

    Mvh Signe

    1. Hej,

      Ja det kan du godt. Ved dog ikke hvor godt den egner sig til at blive skåret ud i 3 bunde, men giv det da et forsøg 😀

      Kh

  18. Hej
    Hvis man vælger at lave muffins/cupcakes ud fra denne opskrift, svarer 9 personer ift. ingredienslisten så til 9 muffins/cupcakes eller hvad vil i vurdere ? 😀🧁

  19. Hej,
    Kagen blev virkelig god.
    Desværre så blev glasuren ikke ligeså god, den er blevet stift og meget hård.
    Ved du hvad det kan skyldes, så jeg kan være ops på det næste gang.

    1. Hej,

      Lyder som om, at du skulle have haft lidt mere vand i. Men det bliver jo også som en ‘rigtig’ glasur, når den sætter sig 🙂 Den er ikke blød.

      Kh

  20. Hej,
    Glæder mig til at lave denne til børnefødselsdag. Jeg bliver nødt til at bage den dagen inden, kan se du siger i kommentarerne, at den ikke opbevares på køl? Er det bedst at vente med din glasur til på dagen eller skal det på samme dag for at holde fugten? Og kan sådan en smørglasur godt være ude af køleskabet uden at blive dårlig?
    Tak for hjælpen!

    1. Hej Louise,

      Nej du kan godt lægge glasuren på dagen før. Det kan man sagtens, når smørret bliver smeltet og blandet med de andre ting. 🙂

      Kh

    1. Hej Nadia,

      Jo, men vi synes det bliver mere præcist, når man vejer af 🙂 Det svarer til 1,3 dl. kærnemælk.

      Kh

Skriv en kommentar