Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

den bedste mørbradgryde

Den bedste mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en klassisk mørbradgryde med bacon. Serveret med kartoffelmos eller kogte ris, så er det en lækker og nem ret til aftensmad. Det er en af de absolut bedste danske gryderetter, hvis du spørger os.

Ingrediensliste

Mørbradgryde

  • 1 løg
  • 400 g. mørbrad
  • 100 g. bacon i tern
  • 200 g. cocktailpølser
  • Salt/peber
  • 1 spsk. paprika
  • 30 g. smør/margarine
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl. mælk
  • 70 g. tomatpure
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 hønsebouillonterning

Tilbehør

  • 320 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Hak løg i tern.
  2. Fjern sener og andet fra mørbraden og skær den ud i tern.
  3. I en gryde steges først bacon, indtil det er sprødt.
  4. Herefter tilsættes løg, som får lov til at svitse 2 minutter.
  5. Hæld nu blandingen over i en skål.
  6. Hæld lidt fedtstof i gryden sammen med mørbrad. Tilsæt salt og peber. Når mørbrad er brunet på alle sider, så tilsættes cocktailpølser.
  7. Lad det sautere i 2 minutter og hæld det herefter over i skålen med løg og bacon.
  8. Saucen skal nu laves. Smelt smør/margarine i gryden og pisk hvedemel i, så du får en “smørbolle”.
  9. Herefter tilsættes mælk lidt efter lidt og der piskes undervejs, så du får en ensartet blanding. Når alt mælk er pisket i, så tilsættes madlavningsfløde, tomatpure, paprika og 1 bouillonterning. Pisk det hele godt sammen. Hvis saucen er for tyk, så tilsætter du blot lidt ekstra mælk.
  10. Tilsæt nu alt det du har sat til side i skålen og alt væsken derfra. Smag det hele til med salt og peber.
  11. Server med kogte ris.

Bedøm denne ret

Den bedste mørbradgryde med bacon og cocktailpølser

Den bedste opskrift på en traditionel mørbradgryde med bacon og cocktailpølser. Server med en cremet kartoffelmos eller kogte ris. Det er en dansk klassiker, som vi har fået siden vi var små. Og vi elskede det! Selvom vi var to små piger, så spiste vi som to fuldvoksne mænd, når der blev serveret mørbradgryde. Det er én af de retter, som man lige tager en ekstra portion af, selvom man i forvejen er fyldt hel til randen.

Vi spiser det både med kartoffelmos og ris, men vi må indrømme, at kartoffelmos er favoritten.

Forberedelse af retten

Skal du have gæster? Så kan du sagtens forberede denne mørbradgryde. Faktisk gør det ikke noget at du laver mørbradgryden og først serverer den til dine gæster dagen efter. Den får blot lov at trække god smag natten over, så bliver det ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad med bacon, champignon og cocktailpølser

den bedste mørbradgryde

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven