Den der du ved nok kage – chokolade drømmekage

Den der du ved nok

Den der du ved nok kage - chokolade drømmekage

Opskrift til personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chokoladedrømmekage, nemlig den der du ved nok. Det er jo egentlig bare en chokolade udgave af den klassiske drømmekage, da den ligesom drømmekagen også har snasket kokosfyld på toppen. Den kan sagtens fryses ned og kan derfor laves dagen før eller et par dage før den skal bruges. Du kan også prøve vores traditionelle drømmekage lige her. 

Ingrediensliste

  • Bund

  • 100 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 40 g. kakao
  • 1 æg
  • 1 tsk. natron
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 130 g. hvedemel
  • Topping

  • 150 g. smør
  • 2 spsk. kakao
  • 5 spsk. færdiglavet kaffe
  • 280 g. flormelis
  • 75 g. kokosmel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Bund

1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Smelt smør og lad det køle af.
3. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
4. Hæld dejen i en smurt form (18 x 18 cm). Bag i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
5. Lad kagen afkøle helt.

Topping

1. I en lille gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varmes op ved lav varme, imens der røres.
2. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.

Bedøm denne ret

Den der du ved nok kage – chokolade drømmekage

“Den der du ved nok”, så ved de fleste godt hvilken kage der er tale om. Nemlig en lækker og svampet chokolade drømmekage, da den ligesom den almindelige drømmekage har det lækre kokosfyld på toppen.

Kagen er en god tag-med kage, da den kan laves i en stor bradepande og så er den super børnevenlig. Det er jo egentlig bare en kombination af den klassiske chokoladekage og kokosfyldet fra en drømmekage og det går man jo ikke helt galt i byen med. Du kan lave kagen enten med mælk eller kærnemælk. Bruger du kærnemælk, så bliver den super svampet og er faktisk bedre på 2. dagen.

LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins

Den der du ved nok

Den der du ved nok i bradepande

Vi har lavet kagen i en bradepande på 22 x 22 cm. Men du kan sagtens lave den i en stor bradepande. Hvis du eksempelvis gerne vil lave i en stor bradepande, som passer til ovnen, så vil vi anbefale at gange opskriften med 2,5. Det er en super kage at bage til mange, da man nemt kan bage den i en stor bradepande.

LÆS OGSÅ: Drømmekage

Den der du ved nok

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg skal have kage med på job og i disse tider , vil jeg lave dem som cupcakes, tror I jeg skal ændre noget i opskriften andet en bage tiden?

    1. Hej Ulla,

      Dejligt den er god 🙂 Men nej, der er ikke en skrivefejl i mængden af flormelis. Glasur er jo sødt 🙂

      Kh

  2. Hej.
    Ville høre jer om man kan lave den med mælk i stedet for kærnemælk. Tror I den bliver ligeså god??🤤😊
    (Er nemlig løbet tør for kærnemælk og har kun tid til at bage den nu!🙈)
    Og har kun prøvet den med kærnemælk, efter jeres opskrift ! Og den smelter i munden!🤤👏🏼

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag