Den der du ved nok kage

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chokoladedrømmekage, nemlig den der du ved nok. Det er jo egentlig bare en chokolade udgave af den klassiske drømmekage, da den ligesom drømmekagen også har snasket kokosfyld på toppen. Den kan sagtens fryses ned og kan derfor laves dagen før eller et par dage før den skal bruges. Du kan også prøve vores traditionelle drømmekage lige her. 

Ingrediensliste

  • Bund

  • 100 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 40 g. bagekakao
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. natron
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 130 g. hvedemel
  • Topping

  • 150 g. smør
  • 2 spsk. bagekakao
  • 5 spsk. færdiglavet kaffe
  • 280 g. flormelis
  • 75 g. kokosmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smelt smør og lad det køle af.
  3. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål og alle de våde ingredienser i en anden skål.
  4. Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
  5. Hæld dejen i en smurt form (18×18 cm). Bag i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter.
  6. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
  7. Lad kagen afkøle helt.

Topping

  1. I en lille gryde smeltes smør.
  2. Vej alle de resterende ingredienser op i en skål.
  3. Når smørret er smeltet, så tilsættes de resterende ingredienser.
  4. Tilsæt evt. lidt ekstra kaffe til du får en ensartet, flydende glasur.
  5. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på “den der du ved nok”

Den der du ved nok, chokoladedrømmekage eller “guf guf” kage. Uanset hvad du kalder den, så får du her en super nem og lækker opskrift på en saftig chokoladekage med kokosglasur. Kagen er en god tag-med kage, da den kan laves i en stor bradepande og så er den super børnevenlig. Det er jo egentlig bare en kombination af den klassiske chokoladekage og kokosfyldet fra en drømmekage og det går man jo ikke helt galt i byen med. Du kan lave kagen enten med mælk eller kærnemælk. Bruger du kærnemælk, så bliver den super svampet og er faktisk bedre på 2. dagen.

LÆS OGSÅ: Sunde bananmuffins

Den der du ved nok kage

Chokoladedrømmekage

Mange kalder den for en chokoladedrømmekage eller en guf guf kage. Uanset hvad den bliver kaldt, så er det en virkelig skøn bradepandekage med masser af chokolade. Det er på ingen måde en tør kage og hvis du elsker kokos, så er den lige noget for dig. En saftig chokoladekagebund, som bliver toppet med drømmefyld, som har den helt perfekte konsistens.

Den der du ved nok i bradepande

Hvis du eksempelvis gerne vil lave i en stor bradepande, som passer til ovnen, så vil vi anbefale at gange opskriften med 3. Det er en super kage at bage til mange, da man nemt kan bage den i en stor bradepande. Vi har lavet kagen i en bradepande på 18 x 18 cm, som er helt perfekt, hvis du vil servere kagen til 6-8 personer.

i samarbejde med PriceRunner

LÆS OGSÅ: Drømmekage

Den der du ved nokFølg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg skal have kage med på job og i disse tider , vil jeg lave dem som cupcakes, tror I jeg skal ændre noget i opskriften andet en bage tiden?

      1. Hej,

        Det kan du sagtens. De skal nok have ca. 15-20 minutter i ovnen, alt efter hvor store dine muffins er 🙂

        Kh

  2. har lige bagt den og den er god .. men er der en skrivefejl i mængde flormelis .. for hulan den er sød

    1. Hej Ulla,

      Dejligt den er god 🙂 Men nej, der er ikke en skrivefejl i mængden af flormelis. Glasur er jo sødt 🙂

      Kh

  3. Hej.
    Ville høre jer om man kan lave den med mælk i stedet for kærnemælk. Tror I den bliver ligeså god????
    (Er nemlig løbet tør for kærnemælk og har kun tid til at bage den nu!?)
    Og har kun prøvet den med kærnemælk, efter jeres opskrift ! Og den smelter i munden!???

  4. Hej. Er kagen fryse-egnet? Vi skal fejre fødselsdag på lørdag og vil helst bage inden sommerheden rammer os.

    1. Hej Pernille,

      Åhh vi har faktisk ikke prøvet at fryse netop denne, men en almindelig drømmekage kan fryses, så mon ikke den kan 🙂

      KH

      1. Halløj ?
        Den ser lækker ud. Jeg vil gerne bage den i en springform. Passer opskriften bedst til str. 20 eller 22 cm?

  5. Hej. Absolut yndlingskage så glæder mig til at lave den. Men drikker ikke kaffe, og ejer ikke en kaffemaskine. Men kan pulver blandet op med kogende vand gå an, eller hvordan tænker du man bedst lige gør?

    1. Hej Cecilie,

      Ca. 30-40 minutter, men hold øje med den undervejs. Det er det bedste tip vi kan give, da der er så stor forskel på ovne 🙂

      Kh

  6. Øv min kage faldt sammen.. Jeg tog den ud efter 30 min. Kagen var helt bagt, men lidt efter den var kommet ud faldt den sammen. Jeg fulgte opskriften. Hvad mon der gik galt?

    1. Hej,

      Er du sikker på, at den har været helt bagt så? Testede du ved at prikke den med en tynd pind, gaffel eller noget? 🙂

      Kh

  7. Hej 🙂
    Jeg har bagt denne som skal med i min søns børnehave på tirsdag.
    Hvordan opbevaret jeg den bedst, så den holder sig mest svampet?
    Tak for en dejlig opskrift.

    Vh Mette

  8. Hej 😊

    Havde lavet dobbeltportion. Synes toppingen virkede lidt “tynd”, så puttede lidt ekstra kokos i, da jeg var løbet tør for flormelis😄
    Nu er jeg spændt på kollegaernes mening, og om mine barndoms minder bliver genopfrisket med denne kage😉👍

    Vh Rikke

    1. Hej Rikke,

      Toppingen kan godt virke lidt tynd, når den er varmet op, men når den sætter sig, så er den i stedet bare super lækker 🙂

      Kh

    1. Hej Søs,

      Bare almindelig usødet kakao, som bruges til bagning. Det kan købes i alle supermarkeder 🙂

      Kh

    1. Hej Karen,

      Det er fordi, at der er kærnemælk i. Når natron kommer i kontakt med et surt produkt som kærnemælk, så hæver det 🙂

      Kh

  9. Hej,
    Hvis jeg vil bage kagen i en form på 35×35 cm, hvor meget tror i så jeg skal gange opskriften op med?
    Og er selve kagen/bunden meget kompakt? Skal nemlig bruge en ret let og luftig kage, som jeg kan skære ud i “snitter”, lidt á la kagetapas.
    Mvh Signe 🙂

    1. Hej Signe,

      Jeg ville bare lave dobbeltportion. Og nej, synes ikke det er en ‘tung’ kage som sådan. Den vil fungere godt til kagetapas 🙂

      Kh

  10. Hej,
    Hvor høj bliver selve kagen/bunden? Skal bruge en kage der er okay høj i det, måske omkring 4 cm.
    Har en form på 35×35 cm, så hvor meget tror i jeg skal gange opskriften op med, hvis den skal passe til den form + den gerne må have en god højde?
    Mvh Signe

    1. Hej igen Signe,

      Havde ikke set, at du havde skrevet den her også. Den bliver nok 4 cm. høj med topping, så det burde være fint 🙂

      Kh

  11. Jeg tredoblede og lavede til muffins. Jeg lod glasuren stå på en varm kogeplade på svagt blus i mens jeg puttede på hver muffin (dog under hyppig omrøring) . Nu læser jeg fra andre opskrifter, at glasuren kun skal varmes meget kortvarigt. 🙈 Fik aldrig smagt på glasuren.. Frygter nu den smager brændt..

Skriv en kommentar