Estragonmayo

Estragonmayo
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavet estragonmayonnaise. Det er nemt at lave sin egen mayonnaise og det smager så skønt. Brug det til dyppelse til pommes frites, i burger eller i en sandwich.

Ingrediensliste

  • 1 stk. æggeblomme
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 tsk. sød sennep
  • 0,5 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. tørret estragon

Fremgangsmåde

  1. I en skål placeret æggeblomme, hvidvinseddike og sennep.
  2. Imens der piskes, enten med en elpisker eller med et piskeris, tilsættes rapsolie lidt af gangen. Det er vigtigt, at tilsætte lidt af gangen.
  3. Bliv ved sådan, indtil du har tilsat olien og du har en fast mayonnaise.
  4. Smag til sidst til med salt og estragon. Du kan enten bruge frisk estragon eller tørret estragron.
  5. Server med det samme eller opbevar i køleskabet i en lille beholder  beklædt med husholdningsfilm.
  6. Kan holde sig i køleskabet i en lille uge.
Bedøm denne ret

Opskrift på estragonmayo

Opskrift på en skøn hjemmelavet estragonmayo. Den er så god til pommes frites, i burger eller i sandwich og så er den nem at lave. Vi elsker at få den sammen med hjemmelavet pommes frites. Det kan bare noget, at man laver sin egen dyppelse.

LÆS OGSÅ: Avocadocreme

Så hvis du skal have gæster og gerne vil imponere lidt ekstra, så skal du helt klart lave hjemmelavet mayo. Du kan også lave chilimayo, hvidløgsmayo eller bare helt almindelig mayonnaise. Det er det perfekte dyppelse til fritter eller stegte kartofler.

estragonmayo

Estragonmayo kan laves med både frisk eller tørret estragon. Når vi har travlt, så vælger vi den nemme løsning og bruger tørret. Men skal det være ekstra godt og hvis vi kan skaffe det, så bruger vi frisk estragon. Men ærligt, så er det ikke en kæmpe forskel. Det smager stadig super lækkert med tørret estragon.

Du kan også tilsætte lidt bearnaiseessens. Det giver en god syrlighed og balance til din mayo. Det er bare svært at opdrive, så derfor har vi undladt det i den her opskrift.

Der er ingen tvivl om, at den her mayo vil være perfekt i vores lækre cheeseburger. Det giver sådan et helt andet twist til burgeren. Og det gør egentlig, at den går fra at være en normal burger til at være lidt mere luksuriøs.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar