Farseret porre

Farseret porre med brun sovs og bagte rodfrugter
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den danske klassiker, farseret porre. Her serveret med brun sauce og bagte rodfrugter med timian og olie. Det er nem, gammeldags dansk aftensmad, når den er bedst.

Ingrediensliste

  • Farseret porre

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. mælk
  • salt/peber
  • 2 stk. porre
  • 100 g. rasp
  • Sauce

  • 3 spsk. smør
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. ribsgele
  • 0,5 tsk. sovsekulør
  • vand fra de kogte porrer
  • salt/peber
  • Bagte rodfrugter

  • 1500 g. rodfrugtsblanding
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. tørret timian
  • salt

Fremgangsmåde

Bagte rodfrugter

  1. Skræl rodfrugter og skær i mønter.
  2. Placer på en bageplade eller i et ildfast fad. Fordel lidt olie udover dem og krydr med groft salt og timian.
  3. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 30-35 min.

Farseret porre

  1. Porre renses og skæres i stykker på ca. 7-8 cm.
  2. Put stykkerne i vand i en gryde og lad dem koge op. Når de er kogt op, så lad dem koge ved middel varme i ca. 8 min.
  3. Fisk porrerne op med en gaffel og gem vandet til din sovs.
  4. Hak løg fint og rør farsen sammen. Er den lidt for fast, så tilsæt lidt mere mælk. Er den lidt for våd, så tilsæt lidt mere hvedemel.
  5. Fordel fars rundt om de afkølede porrer. Du kan tage en stor klump fars op i hånden og fordele den på håndfladen, så du kan lægge porren og omkranse farsen rundt om. Du kan lappe den lidt til sidst. Placer på en tallerken. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere fars tilbage.
  6. Hæld rasp ud i en dyb tallerken. Vend alle dine ruller rundt i raspen, så de er dækket over det hele.
  7. En pande varmes op og der smeltes ca. 3 spsk. smør/margarine.
  8. Læg alle dine farserede porrer ned i panden og lad dem stege ca. 3 min. på alle 4 sider.

Sauce

  1. I en gryde smeltes smør. Når smørret er smeltet, så tilsætteshvedemel. Pisk det godt ud med et piskeris, så du får en “smørbolle”.
  2. Tilsæt herefter vandet fra dine kogte porrer. Tilsæt først 1 dl. og pisk det godt ud. Herefter tilsættes 1 dl. ad gangen, indtil du har den ønskede tykkelse på sovsen.
  3. Tilsæt til sidst ribsgele og et par dråber sovsekulør. Smag til med salt og peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på farseret porre

Her får du en nem opskrift på farseret porre. Når man snakker om gammeldags dansk mad, så kan snakken ikke undgå at falde på den famøse farseret porre, som er ægte mormor-mad. Det er ingen hemmelighed, at vi elsker god dansk mad, selvom vi ikke spiser det hver dag.

Den farserede porre er umiddelbart ikke det kønneste. Faktisk ser det lidt spøjst ud med den der porre i midten af farsen, men det smager forrygende og det er nem og billig aftensmad. Nogle vil måske mene, at retter med svinekød er mad for fattigrøve. Men når man er på SU og prøver at få økonomien til at gå op i en højere enhed. Så er aftensmadsretter med hakket svinekød som denne og boller i karry altså altid en sikker vinder.

LÆS OGSÅ: Tunmousse

Farseret porre med brun sovs og bagte rodfrugter

Tilbehør til farseret porre

Som tilbehør har vi til denne opskrift lavet bagte rodfrugter og en skysauce. Vi elsker kombinationen af rodfrugter i stedet for blot at få kartofler til. Du kan dog også sagtens få dem på den helt traditionelle måde og så blot lave kogte kartofler til.

Indbagt porre

Det her er den bedste måde at lave indbagt porre på. Man skal ikke undervurdere god dansk mad og det er præcis hvad den her ret er. Vi har dog piftet den lidt op og serveret den med bagte rodfrugter i stedet. Men skal den være helt traditionelt dansk, så skal den selvfølgelig serveres med kogte kartofler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Der mangler stadig væske i opskriften på sovs. Ved godt det er vandet fra porrerne, men det står der ikke😉

Skriv en kommentar