Fattigmands tournedos med ris

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en virkelig skøn ret med kødboller af svinekød ala frikadeller svøbt i bacon i en cremet tomatflødesauce med cocktailpølser og champignon serveret med ris.

Ingrediensliste

  • Tournedos

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 dl. mælk
  • salt/peber
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1 stk. løg
  • 150 g. bacon i skiver
  • Sauce

  • 200 g. champignon
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 70 g. tomatpure
  • salt/peber
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 200 g. cocktailpølser
  • 2 spsk. ribsgele
  • Tilbehør

  • 400 g. ris
  • 2 spsk. ribsgele
  • 0,5 bundt frisk persille
  • Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løg fint og bland ingredienserne til farsen. Form 8-10 kødboller og svøb dem i bacon.
  2. Læg dem i et smurt og stort fad eller lav to mindre fade. Så har du nem aftensmad til en dag mere.
  3. Bag kødbollerne i 30 minutter.
  4. Imens laves saucen. Bland fløde med hakkede tomater fra dåse, tomatpure, salt, peber, bouillonterning (smuldret deri) og evt. ribsgele.
  5. Hak champignon i skiver og tilsæt dem i saucen.
  6. Når kødbollerne er færdige tages fadene ud og der hældes sauce over.
  7. Fadene bages yderligere 20 minutter.
  8. Kog nu ris efter anvisningen på pakken.
  9. Efter 20 minutter tilsættes cocktailpølserne i saucen, hvorefter det bager yderligere 5-10 minutter.
  10. Server med frisk persille og ribsgele.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Rosti skålesæt

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på fattigmands tournedos med ris

Den her opskrift på fattigmands tournedos med ris minder om barndommen, det er også derfra det sjove navn kommer fra. Vi fik somme tider serveret retten og vi var elle vilde med den hver gang. Den består af kødboller af svinekød ala frikadeller med bacon rundt om i en tomatflødesauce med champignon og cocktailpølser serveret med ris.

Retten er virkelig god hvis man skal have gæster. Frikadellerne med baconen kan færdigbages om formiddagen, hvor saucen blot kan hældes over om aftenen og bages igen de sidste 30 minutter.

LÆS OGSÅ: Mørbrad i fad

fattigmands tornado

Svinekød i fad

Det her må være definitionen på svinekød i fad. Der er nemlig både hakket svinekød, bacon og pølser i, så all-in på gris. Det er den absolut lækreste kombination, da alt kødet får masser af smag fra den lækre tomatflødesauce. Især kødbollerne suger en masse fra saucen, så de bliver saftige og på ingen måde tørre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Idéen er rigtig go. Nem, børnevenlig. Men det er alt for vandet. Både saucen og frikadellerne. Drop vandet i saucen. Og så kan jeg anbefale at droppe den halve liter fløde til fordel for et bæger pikantost. Frikadellerne kan så erstattes med ens egen yndlings opskrift.
    Jeg vil helt sikkert lave retten igen, men med modifikationer 😊

  2. Rigtig god ret, den er lavet op til flere gange, den er en klart favorit og fungerer også virkelig godt med kartoffelmos.

  3. Kan man komme pølserne i sammen med sovsen eller er der en grund til de først kommer i sidst er bare i tvivl om de kan nå og blive færdige på 10 min vil nemlig prøve retten

    1. Hej Heidi,

      Det er for, at de ikke sprækker. Men hvis du er ligeglad med det, så kan de sagtens komme i sammen med saucen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar