Fiskefrikadeller

Opskrift på fiskefrikadeller
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde fiskefrikadeller lavet på torsk, som ikke falder sammen. Her kan du læse alt om tilberedning, stegetid osv.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 0,25 stk. squash
  • 225 g. torsk
  • 130 g. laksefilet
  • 1 æg
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk dild
  • 3 spsk. mælk
  • 20 g. havregryn

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du har en ensartet fars.
  2. Form til frikadeller og steg i en pande med rigeligt olie. De skal cirka stege 5-7 minutter på hver side.
Bedøm denne ret

Opskrift på fiskefrikadeller

Hjemmelavede, sprøde fiskefrikadeller skal man på ingen måde undervurdere. De er super nemme at lave selv og så smager de simpelthen så fantastisk! Vi serverer dem som regel med rugbrød, remoulade og citron til. Og det er simpelthen altid en stor favorit. Samtidig er det faktisk slet ikke svært at lave sine egne fiskefrikadeller.

Du kan lave fiskefrikadellerne ud af forskellig slags fisk, men vi bruger altid en lys fisk som torsk. Den har nemlig en super mild smag og smager skønt, når den bliver blandet med de resterende ingredienser.  Det er den bedste opskrift på fiskefrikadeller, som heller ikke falder sammen under stegning!

LÆS OGSÅ: Stjerneskud

Opskrift på fiskefrikadeller

Hjemmelavede fiskefrikadeller på pande

Vi steger altid frikadellerne på pande. Det giver en sprød skorpe, hvilket vi elsker! I forhold til stegetiden, så skal frikadellerne have ca. 5-7 minutter på hver side, så de får en god sprød skorpe. Sørg også for at panden ikke er rygende varm, da det resulterer i, at de bliver for hurtigt mørke udenpå i forhold til at blive færdige indvendigt. Find sådan en god temperatur lige over middel. Det giver de absolut bedste frikadeller!

Kan jeg lave dem i ovn?
Du kan også sagtens lave dine fiskefrikadeller i ovn. Form frikadellerne og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i forvarmet ovn ved 200 grader varmluft og giv dem ca. 20-25 minutter eller indtil de har fået en flot gylden farve. Du får ikke frikadeller, som er lige så sprøde, som hvis man laver dem på pande. Men du får stadig nogle gode frikadeller (og lidt mere fedtfattige af slagsen, da de ikke steges i olie).

Tilbehør til fiskefrikadeller

Som sagt, så kører vi den klassiske med rugbrød, remoulade og citron, når vi laver sådan en omgang her. Det er så simpelt, men stadigvæk så super lækkert! Hvis det skal være ekstra luksus, så kan du også røre din egen remoulade. Det har vi en super god opskrift på lige her.

Udover det, så ville fiskefrikadellerne også være rigtig lækre sammen med en omgang kogte, nye danske kartofler og en grøn salat. Når dellerne er så gode, så behøves tilbehøret faktisk slet ikke at være så fancy.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar